Hovland ble historisk

Viktor Hovland og Ludvig Åberg spilte briljant golf sammen og utklasset stjerneduoen Brooks Koepka og Scottie Scheffler i lørdagens foursomekamp i Ryder Cup.

Viktor Hovland (t.v.) og Ludvig Åberg har tatt med seg storformen inn i Ryder Cup. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB
Viktor Hovland (t.v.) og Ludvig Åberg har tatt med seg storformen inn i Ryder Cup. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den skandinaviske duoen leverte varene fra start, og allerede etter elleve hull var kampen avgjort. Da ledet Hovland og Åberg med ni hull, og dermed kunne ikke amerikanerne ta igjen forspranget.

– Jeg var veldig sliten i går kveld, og jeg kjente det da jeg våknet i dag også, det var tunge bein. Så det var godt å bli ferdig med denne matchen på hull 11, så kan vi slappe av litt og støtte de andre gutta, sa Hovland til Viaplay.

Seiersmarginen er den største i en enkeltkamp siden det ble innført 18-hullskamper i 1961. Tidligere bestenotering for Europa – seier etter 13 hull – er gjort to ganger, i 1985 og 1993.

– Den rekorden der tror jeg aldri kommer til å bli slått. Det har ikke skjedd i single heller. Det har aldri skjedd før, og det skjer aldri igjen, sa Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.

Størst

To amerikanere, Tom Kite og Fred Couples, har avgjort singlekamper etter elleve hull, men de ledet da med åtte hull. Hovland og Åbergs seiersmargin er altså den største i historien.

– Det er selvfølgelig deilig å vinne med ni og sju, men det er bare ett poeng. Forhåpentlig får de andre gutta vunnet sine kamper også, sa nordmannen.

– Det vil ta en stund å beskrive denne formiddagen. Men jeg og Viktor gjorde det vi hadde pratet om. Åpenbart møtte vi ikke de sterkeste spillerne akkurat i dag, men det er fantastiske motstandere, sa Åberg.

Europa ledet Ryder Cup med 6,5 poeng mot amerikanernes 1,5 etter fredagens åtte kamper. Lørdag fortsatte den blå dominansen med uforminsket styrke, og dermed styrer europeerne mot en klar seier.

Dominerer

Ikke bare spilte Hovland og Åberg kanonbra i duellen mot Koepka og Schauffele lørdag. Etter 13 spilte hull er Rory McIlroy og Tommy Fleetwood to hull foran amerikanerne Jordan Spieth og Justin Thomas, mens Jon Rahm og Tyrrell Hatton leder med to hull etter ni spilte mot Patrick Cantlay og Xander Schauffele.

I den siste foursomekampen leder amerikanske Max Homa og Brian Harman med to hull etter elleve spilte hull mot Shane Lowry og Sepp Straka. Dermed ligger det i skrivende stund an til at Europa styrker sin ledelse til 9,5-2,5 halvveis på dag to.

Første lag til 14,5 poeng vinner Ryder Cup. USA vant i Wisconsin for to år siden, og Europa jakter dermed revansj i årets turnering i Roma.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer