Gjert Ingebrigtsen nektes adgang også i 2024-mesterskap

Gjert Ingebrigtsen får ikke følge Narve Gilje Nordås som akkreditert trener i innendørs-VM eller EM utendørs i 2024. Det har Norges Friidrettsforbund bestemt.

Gjert Ingebrigtsen nektes trenerakkreditering til VM og EM neste år. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Gjert Ingebrigtsen nektes trenerakkreditering til VM og EM neste år. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbundet opplyste om beslutningen i en uttalelse på sine nettsider torsdag.

Ingebrigtsen fikk heller ikke akkreditering til VM i Budapest tidligere i år, og det var Nordås tydelig frustrert over. Ingebrigtsen har vært trener for Nordås etter at han sluttet å trene sønnene sine. Nordås tok bronse på 1500 meter i sommerens mesterskap.

Ved siden av voldsomme sportslige oppturer har det konfliktfylte forholdet mellom trener Gjert Ingebrigtsen og sønnene ført til overskrifter rundt Nordås i 2023.

«Gjert Ingebrigtsen er informert om beslutningen og årsakene til at den er fattet. Sentralt i begrunnelsen ligger trygge rammer med utøvere i sentrum. Noe vi vurderer ikke er mulig slik situasjonen har vært over tid og er mellom Gjert og brødrene Ingebrigtsen», heter det i forbundets uttalelse.

Kan miste Paris-OL

VM innendørs går av stabelen tidlig i mars, mens EM går i Roma i midten av juni neste år.

Det er Olympiatoppen som avgjør hvem som får trenerakkreditering i Paris-OL neste år, men friidrettsforbundet har gitt en innstilling på at Ingebrigtsen også der bør nektes adgang.

Når det gjelder Diamond League-stevner er det opp til arrangørene.

– Skal gi forutsigbarhet

«NFIFs mål er å sørge for best mulige forutsetninger for alle våre representasjonsutøvere. For at dette spørsmålet ikke skal være et stadig tilbakevendende tema i neste sesong går vi ut med vår beslutning for å gi forutsigbarhet til vårt idrettslige støtteapparat i planlegging og gjennomføring av mesterskap som skal ivareta alle utøvere», heter det videre i begrunnelsen.

NTB har uten hell forsøkt å komme i kontakt med NFIF og Gjert Ingebrigtsen.

Tidligere torsdag ble det kjent at det i januar oppsto en hendelse mellom Nordås og Henrik Ingebrigtsen på en treningsleir i Spania. Sportssjef Erlend Slokvik bekrefter til NRK at forbundet måtte gripe inn for å løse saken.

Nordås omtaler det som en «uønsket hendelse», men ønsker ikke fortelle mer om saken.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer