Fotballag fikk historisk straff etter homohets fra fansen

En domstol i Brasil har besluttet at fotballaget Corinthians må spille én kamp uten tilskuere etter en kamp hvor fansen på tribunen kom med homohets.

Corinthians får ingen hjelp av supporterne sine i kampen mot Vasco da Gama 29. juli. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB
Corinthians får ingen hjelp av supporterne sine i kampen mot Vasco da Gama 29. juli. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det er første gang denne sanksjonen er brukt i toppfotball i Brasil, skriver nyhetsbyrået AP.

Det var under kampen 14. mai mot São Paulo (1–1) flere fans kom med homofobiske tilrop mot Sao Paulo-spillere. Ingen supportere ble identifisert av klubben.

«Det er den første straffen av denne typen siden implementeringen av det nye regelverket som har ført til strengere straffer for tilfeller av rasisme og fordommer», heter det fra den brasilianske idrettsdomstolen.

Corinthians' hjemmekamp mot Vasco da Gama 29. juli blir dermed uten tilskuere. Corinthians ligger på 16.-plass, like over nedrykksstreken, etter 13 kamper i den brasilianske toppdivisjonen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer