Disse skal åpne VM for Norge

Martin Johnsrud Sundby er som ventet tatt ut til lørdagens skiathlon i ski-VM. Trener Trond Nystad tror Tour de Ski-vinneren kommer i form.

(upublisert) Opprettet

Nystad presenterte laget til 30-kilometeren under tirsdagens pressekonferanse i Falun. Der ble Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug nevnt i tur og orden.

Trykk her for å få siste nytt om ski-VM i Falun

Ingen overraskelser, men det er usikkerhet rundt Sundby etter hans svake distanserenn i Östersund søndag.

– Han er nok usikker på formen, men jeg tror pilen peker i riktig retning, sa Nystad.

– Martin gikk et forferdelig dårlig skirenn i NM, det dårligste på veldig lenge. I Östersund var han brukbart med til 12-13 kilometer (av 15), men endte 39 sekunder bak.

Planen klar

Sundby er hjemme i Oslo for å finne roen før mesterskapet. Han kommer til Falun først torsdag.

– I forrige uke var han ganske kompis med sofaen. Han tok det helt piano i går (mandag). I dag blir det en lett gjennomkjøring med intervaller, og deretter rolige, lengre turer fram mot konkurranse, forklarte Nystad.

Kvinnenes lag til skiathlon (15 km) ble også presentert av trener Egil Kristiansen tirsdag.

Marit Bjørgen er titteholder, og derfor har Norge fem plasser på distansen. I tillegg til Bjørgen går Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Martine Ek Hagen lørdag.

VM i Falun starter med sprint torsdag. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.