Derfor bør Johaug frykte denne svenske yndlingen

Bjørgens fravær gir den svenske skiprinsessen hennes livs sjanse til å bli dronning av skisirkuset.Den svenske skistjernen bygger ned forventningene før helgens verdenscupåpning, men er i "kalasform" og kan med full klaff stikke av med 350 verdenscuppoeng.

Tidligere i år da Marit Bjørgen ble spurt av avisen Expressen om å rangere styrkene til Johaug og Kalla var det nettopp sistnevnte som kom ut best.

SOL har samlet seks grunner til at Charlotte Kalla tar over skitronen denne sesongen:


 


 1. Pangåpning i Bruksvallarna


  (FOTO: Ulf Palm, TT Nyhetsbyrån/NTB Scanpix)

  To seiere og en 2. plass var fasiten etter at den svenske sesongåpningen var over forrige helg. Både på 10 km fristil og 5 km klassisk var Kalla helt overlegen, mens hun i sprintfinalen måtte se seg slått av sprintkometen Stina Nilsson.


 2. Sesongåpningen passer Kalla bedre enn Johaug


  Hvis alt klaffer, med sprint som førsteøvelse og Kallas favorittdistanse på lørdagen, ligger mye til rette for at hun går ut tidlig og før de argeste konkurrentene og drar det hele i land.

  Det er riktignok starten av sesongen, men det er mange verdenscuppoeng å sanke i mini-touren.


 3. Vant 10km fristil under VM og starter sesongen med masse selvtillit


  (FOTO: Aftonbladet, Ibl Bildbyrå/NYB Scanpix)

  Det var mange som pekte på snøfall om smøringen da Kalla gikk inn til gull på 10km fristil i Falun, men det blir fort litt billig. Dette er favorittdistansen til den svenske jenta og det var en seier som smakte utrolig godt og gav henne mye selvtillit på tampen av sesongen.


 4. Hun har blitt bedre å gå klassisk


  Charlotte Kalla sier selv har hun jobbet mye for å heve seg i stilarten - noe Speaker Kjell Erik Kristiansen sier seg enig i:

  - Kalla ble i fjor betydelig bedre på klassisk. Det er kanskje den største forskjell. Hun henger bedre med i skiathlon, øvelsen der man bytter ski, fortalte han til Aftenbladet.


 5. Tour de Ski og Ski Tour Canada


  (FOTO: Adam Ihse, TT Nyhetsbyrån/NTB Scanpix)

  Ettersom året er mesterfritt vil Verdenscup-kula og Tourene være høydepunktene og de store målene for langrennsløperene.

  Tour de Ski har 10 etapper hvor to av øvelsene er sprint og tre av øvelsene går i fristil.

  Ski Tour Canada har 8 etapper, også der er det to sprinter og to av de resterende øvelsene er fristil.

  Både Kalla og Johaug har stått på toppen av pallen i Tour de Ski, men årets øvelser favoriserer den svenske jenta over prinsessen fra Dalsbygdas.


 6. Hun er totalt sett en bedre skiløper


  Da Bjørgen gikk gjennom styrkene til de to skiprinsessene var det på to områder Kalla trakk det lengste strået: Sprint og sluttspurt.

  Klassisk stil:
  Kalla 4
  Johaug 5


  Fristil:
  Kalla: 4
  Johaug: 4


  Sprint:
  Kalla: 4
  Johaug: 3


  Mental styrke:
  Kalla 5
  Johaug 5


  Spurt:
  Kalla:5
  Johaug: 3


  SUM:
  22–20 i favør Kalla.


Legg til sol_no på SnapChat