Da norske klubber sjokkerte fotball-Europa

- Sjette beste fotballag i verden.

(upublisert) Opprettet
I kveld starter gruppespillet i Champions League. Også i år foregår Europas gjeveste klubbturnering uten norske klubber i manesjen. Sviende nederlag for europeiske klubber man knapt har hørt om, er blitt normalen for norske lag. I historien finnes unntakene. Her er noen av dem (i tilfeldig rekkefølge):

Dortmund - Rosenborg 0-3

Turnering: Champions League Når: 19. oktober 1999 Bortebane mot serielederen i Tyskland. Det skulle være en umulig oppgave for en norsk lilleputt. Men kampen forløp nærmest som en parademarsj for RBK, og tyskerne ble tidvis rundspilt i det som kanskje er den beste kampen av et norsk klubblag noensinne. Etter kampen så CNN og World Soccers ranking over verdens beste lag slik ut: 1. Lazio 2. Manchester United 3. Barcelona 4 . Bayern München 5. Juventus 6. Rosenborg. John Carew runder Jürgen Kohler i 3-0-sensasjonen. (Foto: Scanpix)John Carew runder Jürgen Kohler i 3-0-sensasjonen. (Foto: Scanpix)

 Viking - Chelsea 4-2

Turnering: UEFA-cupen Når: 3. oktober 2002 Viking hadde tapt 2-1 i London, og få lemnet siddisene de store sjansene i returoppgjøret i Stavanger. Da tre minutter gjensto av kampen, ledet Viking 3-2. Et glimrende resultat, men Chelsea var videre på bortemål. Plutselig dukket Erik Nevland opp, og satte ballen i nettet. Sensasjonen var et faktum idet John Terry, Frank Lampard og Gianfranco Zola gikk slukøret av banen.  Benny Lennartsson ledet Viking til seier mot Chelsea. Foto: Hugo Bergsaker/ScanpixBenny Lennartsson ledet Viking til seier mot Chelsea. Foto: Hugo Bergsaker/Scanpix

Milan - Rosenborg 1-2

Turnering: Champions League Når: 4. desember 1996 Resultatet i seg selv er vanvittig. Mindre utrolig blir det ikke om en tar omstendighetene i betraktning: Milan ville avansert med uavgjort, RBK måtte vinne. Da Vegard Heggem sendte trønderne i føringen 18 minutter før slutt, kløp et samlet fotball-Europa seg i armen. Rosenborg hadde tatt seg videre på bekostning av den italienske storheten.

Besiktas - Vålerenga 3-3

Turnering: Cupvinner-cupen Når: 5. november 1998 Vålerenga hadde vunnet 1-0 i Oslo, men alle vet hvor vanskelig det er å spille i Tyrkia. Og spådommene om en svært tøff bortekamp så ut til å innfri. Etter 40 spilte minutter ledet Besiktas 3-0. Så startet Drillos VIF en av tidenes norske opphentinger i Europa. Da John Carew utlignet til 3-3, var Oslo-klubben klar for kvatfinale i cupvinner-cupen. Hva er ditt beste minne om norske klubbers prestasjoner i Europa?    
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer