Vis mer

Brækhus er endelig tilbake i ringen - her får du alt om "comeback"-kampen

"The First Lady" møter paraguayanske Chris Namús.

(upublisert) Opprettet


Lørdag klokken 20.00 returnerer Cecilia Brækhus til bokseringen for sin 28. kamp, og hun er som mange ganger før storfavoritt til å vinne, skriver Dagbladet.

– Det blir en tøff kamp. Hun er større enn meg og høyere enn meg, fysisk sterk og kommer ned fra vektklassen over for å møte meg, sier Brækhus til VG om sin kommende motstander.

SOL gir deg det du trenger å vite før lørdagens kamp:


 


 1. Bokseverdenens førstekvinne


  Kunne ikke laste instagram  Når Brækhus omtales som "The First Lady" av bokseverdenen er det hverken ufortjent eller hubris:

  – Jeg mener hun skal nevnes i samme setning som for eksempel Floyd Mayweather og de aller største gjennom tidene, sier den tidligere tungvektbokser Jonathan Banks, som nå trener Brækhus, til Dagbladet.

  Hun er verdensmester i weltervektklassen i forbundene World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO), World Professional Boxing Federation (WPB) og International Boxing Federation (IBF).

  Hun også historisk som verdens første kvinnelige bokser med alle fire beltene i WBC, WBA, WBO og IBF.

  Kilde: Wikipedia


 2. Hva står på spill?


  Brækhus legger alle de fire beltene sine i potten når hun går inn i ringen i den tyske byen Halle, uten at det virker som hun er særlig bekymret for å miste dem:

  – Dette er boksing. Alt kan skje, men jeg frykter ingenting. Det jeg kan si er at Namus skal være helt ekstraordinær hvis hun skal klare å ta beltene fra meg. Dem har jeg brukket en fot for å beholde, uttalte Brækhus til NTB.

  Bookmakerne har satt oddsen på Brækhus til 1,01, noe som betyr at du tjener én krone om du setter en hundre-lapp på den norske bokseren, skriver Nettavisen. Brækhus har med andre ord et gigantisk favorittstempel.


 3. Motstander: Chris Namús


  Kunne ikke laste instagram  Den paraguayanske 28-åringen Namús er rangert som den tiende beste kvinnelige bokseren i vektklassen super lettvekt, i følge nettstedet BoxRec.

  VG skriver at hun står med 21 seiere på 24 kamper, der åtte ble vunnet på knockout.

  – Jeg vet at jeg står overfor hun som mange regner som den beste bokseren i verden, men i ringen spiller ikke det noen rolle. Det er henne og meg, og jeg er bedre forberedt en noensinne. Jeg skal til Tyskland for å vinne og ta de beltene, sier Namús til nettsiden Notifight.com.


 4. Første kamp på godt over ett år


  Brækhus tråkket kraftig over i møtet med Jennifer Retzke i København den 29. November 2014, men fullførte kampen og vant på poeng. Etterpå ble det påvist tre brudd i foten, skriver VG.

  Håpet var å bli klar innen forholdsvis kort tid, men etter nye undersøkelser ble det avdekket det som antagelig var et gammelt brudd fra tiden hennes som kickbokser.

  Hun skulle egentlig gå kamp 28. november i fjor, men den måtte avlyses etter at hun pådro seg en strekkskade under trening i oktober, skriver Sporten.com.

  Det har med andre ord vært en lang vei for Brækhus frem til kampen i Tyskland denne helgen.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.