Ble disket fra Tour de France for doping - nå er han tilbake

Den colombianske stjernen Nairo Quintana er tilbake på toppnivå i internasjonal sykkelsport. Han har signert en avtale med gamlelaget Movistar.

Nairo Quintana fra Colombia (Movistar Team) under et pressemøte i Düsseldorf fredag ettermiddag, en dag før første etappe av sykkelrittet Tour de France.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
Nairo Quintana fra Colombia (Movistar Team) under et pressemøte i Düsseldorf fredag ettermiddag, en dag før første etappe av sykkelrittet Tour de France.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Det er Movistar selv som opplyser om den overraskende kontrakten.

Quintana har vært uten arbeidsgiver denne sesongen som følge av at han avga en positiv dopingprøve i forbindelse med fjorårets Tour de France. Testen viste spor av det smertestillende stoffet tramadol.

Colombianeren ble nummer seks i rittet i sammenlagt, men som følge av den positive dopingprøven ble han diskvalifisert.

Quintana, som hele tiden har avvist å ha benyttet det ulovlige middelet bevisst, syklet i fjor for Arkéa Samsic.

– Det er veldig følelsesladet for meg å være hjemme igjen. Det har vært et så tøft år. De søvnløse nettene, så mange dager med tøff jobbing på sykkelen i regn eller i stekende sol. Men det var alt verdt det, sier colombianeren.

– Jeg skal ikke kaste bort denne muligheten. Jeg kjenner verdiene til laget, idrettens verdier. Jeg vil gi alt for å gjøre ting riktig, og jeg vil hjelpe laget med å oppnå de best mulig resultatene, legger han til.

Selv om han i fjor var på Arkea Samsics lønningsliste er han på ingen måte et nytt bekjentskap for Movistar. Quintana syklet for spanjolene fra 2012 til 2019.

Som Movistar-rytter vant han Giro d'Italia, Vuelta a España og tre etapper av Tour de France.

– Jeg er så utrolig takknemlig overfor Movistar-teamet og troppen for denne store muligheten, som jeg har ventet på så lenge. Med hele mitt hjerte og beina skal jeg gjøre mitt beste for å gjøre dem, så vel som fansen, glade og stolte, sier Quintana.

Totalt sett har det blitt over 50 seire i karrieren til den lille søramerikaneren. Han har sin store styrke i de bratte fjellene.

Følg Sol på Facebook!

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer