Bjørndalen og Domratsjeva venter barn

Kom med to store nyheter på pressekonferansen.

Bjørndalen og Domratsjeva venter barn
(upublisert) Opprettet

– Som noen har fått med seg, har jeg hatt et godt vennskap med Darja i flere år. Det har utviklet seg, og vi har kommet så langt at vi er et par. Nå skal vi ha barn. Vi skal bli foreldre, sa Bjørndalen til applaus fra den frammøtte pressen.


Veteranen som like før offentliggjorde at han fortsetter skiskytterkarrieren til 2018, mente at det hele er godt planlagt og at termin er i starten av oktober.


Veteranen møtte et stort norsk pressekorps på Olympiatoppen tirsdag. Med en innkallelse til pressen med tema «framtiden», var det knyttet stor spenning til om en av landets mest suksessrike idrettsutøvere gjennom tidene ville fortsette karrieren.Derfor fortsetter han


I blitsregnet avslørte han ikke bare baby-nyheten - han fortalte også at det ikke er aktuelt å legge verken ski eller børse på hylla helt ennå.


– Jeg hadde et fantastisk år i 2002 hvor jeg vant fire OL-gull. Mange i mediene og ekspertene mente jeg burde gi meg på topp, men det var overhodet ikke noe tema. Siden det har jeg hatt mange fine sesonger, men mot 2012 og 2013 hadde jeg flere tøffe år. Jeg begynte å bli gammel, og da kom temaet opp igjen. Ekspertene var igjen tydelige på at det var på tide å legge opp. Jeg trosset ekspertene og kjørte på videre, fortalte Bjørndalen.


– Både jeg og andre følte vel at 2014 var en endestasjon, men så ble det suksess med to OL-gull. Da bestemte jeg meg for å kjøre på videre – også da mot ekspertenes råd. Det var den samme greia igjen. Nå har vi kommet til 2016 og jeg er 42 år gammel. Endringen er at alle eksperter og profesjonelle mener jeg må fortsette. Og nå er jeg faktisk enig med ekspertene, sa 42-åringen med et smil.
Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen venter barn i oktober. (FOTO: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Medaljefangst


Simostranda-utøveren har gjennom sin innholdskarriere tatt hele 13 OL- og 44 VM-medaljer. Fire av VM-medaljene sikret han på hjemmebane i Holmenkollen i vinter. Mesterskapet på norsk jord var blant Bjørndalens beste og skal tildeles mye av æren for at han fortsetter karrieren.


Medaljesankingen på internasjonalt nivå begynte allerede i 1997 med to medaljer i slovakiske Brezno-Osrblie. Under OL i Salt Lake City i 2002 ble det hele fire gull på Bjørndalen. Det samme oppnådde han under verdensmesterskapene i Hochfilzen (2005) og Pyeongchang (2009).Utøverkomité


For å opprettholde både motivasjon og form har veteranen flere ganger valgt å gå sine egne veier. Denne sesongen tok han profesjonaliteten ett steg lenger med en stor egen trailer, sponset av pengesterke russere, med blant annet smørebod, treningsapparater og sovemuligheter. Fram mot vinterlekene i Sotsji i 2014 flyttet han inn i en bobil for å være best mulig forberedt.


Bjørndalen fortalte også at han har valgt å trekke seg som utøverrepresentant fra Den internasjonale olympiske komité (IOC).


– Jeg mener det er best for alle. Jeg har ikke mulighet til å være med på så mye som jeg ønsker, sa Bjørndalen.


Legg til sol_no på SnapChat

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer