Bjørgen raser mot dansk lege

- Jeg blir irritert og frustrert.

(upublisert) Opprettet

Marit Bjørgen lar seg provosere av Rasmus Damsgaards påstander om at medaljevinnere i ski-VM i 2013 var dopet.

– Alle vi som sto på pallen under VM i Val di Fiemme, blir anklaget i hans uttalelser. På damesiden har det vært veldig stor norsk dominans, så Damsgaard peker jo mot oss norske, Ingemarsdotter og Kalla, sier Bjørgen til den svenske avisen Expressen.

Damsgaard fortalte forrige uke at han var overbevist om at medaljevinnere var dopet i 2013.

– Jeg regner med at idrettsutøvere kommer til å teste positivt i framtiden på grunn av vår lagring av prøver, sa dansken, som er medisinsk ekspert i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Det er disse uttalelsene som setter sinnet i kok hos Bjørgen.

– Jeg blir irritert og frustrert. Det han holder på med, er rene spekulasjoner. Han har ingenting konkret å komme med. Det hadde stilt seg annerledes om han hadde hatt det. Nå blir jeg bare forbanna på disse spekulasjonene, raser den norske langrennsdronningen.

Også Maiken Caspersen Falla lar seg provosere av dopingeksperten.

– Man kjenner seg utpekt. Man blir mistenkeliggjort, og det synes jeg er veldig urettferdig. Det er bare å se på hvor mange dopingprøver jeg har tatt. Nå er Norge et av verdens reneste land, men man kjenner seg uansett utpekt, sier hun til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.