Andreas Thorkildsen legger opp

Andreas Thorkildsen legger opp

Spydkasteren Andreas Thorkildsen har bestemt seg for at nok er nok. Spydkasteren legger opp.

(upublisert) Opprettet
Det skriver den tidligere OL-vinneren på sosiale medier i dag.

– Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell spydkaster. Det har vært moro. Takk for all støtte gjennom disse årene. Takk til alle som har hjulpet meg på veien, skriver han.

Sørlendingen tok friidrettsverden med storm i 2004 da han tok OL-gull i Aten. Fire år senere fulgte han opp med en ny gullmedalje i Beijing-OL.

I en pressemelding skriver Norges Friidrettsforbund at hofteskaden han har slitt med i lengre tid er hovedgrunnen til at han legger opp.


– Andreas Thorkildsen har de siste årene vært plaget av en hofteskade som har hindret han i å konkurrere. Han ble operert for skaden i 2014, og har siden drevet omfattende opptrening for å komme tilbake på internasjonalt toppnivå og satse mot OL i Rio. Dessverre så tåler fortsatt ikke hoften belastningen det er å kaste med full fart i tilløpet. Derfor har Andreas bestemt seg for å avslutte en fantastisk karriere, skriver forbundet.


Thorkildsen har den norske rekorden med 91,59 meter. Han har også olympisk rekord på 90,57 meter, og han er den eneste nordmannen med to OL-gull i friidrett.


I tillegg har det blitt to EM-gull og ett VM-gull.


Kunne ikke laste instagram 
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer