9 sjakk-apper du bare må ha

Her er de beste sjakk-appene.

(upublisert) Opprettet
Det finnes utallige sjakk-apper på nettet.

Computerprogrammer

playmagnus-logoPlay Magnus Play Magnus er det vanskelig å komme unna. Appen er delt inn i nivåer etter Magnus Carlsens alder fra 5 til 23 år. Computerens spillestil baserer seg på partiene Carlsen har spilt gjennom karrieren og er dermed spesialtilpasset Carlsen selv. Man kan dessuten tjene poeng som gir sjansen til å møte verdensmesteren til et parti. Appen finnes kun for iPhone, men en Android-versjon er på vei. shredderShredder Chess Shredder Chess er kjent for å være blant de aller sterkeste sjakkprogrammene. Denne appen kan du både spille mot på flere ulike nivåer, analysere egne partier eller løse tusenvis av taktikkoppgaver. God trening på alle plan, rett og slett. Appen finnes for iPhone og Android.

Sjakkservere

Chess 24Chess24 Chess24.com er blant de nyere nettstedene som har etablert seg som en av de største i bransjen. Med appen kan man løse taktikkoppgaver, spille mot motstandere fra hele verden eller følge de største turneringene med computeranalyser og statistikk med tidligere spilte partier. Appen finnes for både iPhone og Android. Gratis. Internet Chess ClubInternet Chess Club Internet Chess Club (ICC) er blant de største og mest seriøse sjakkserverne med flere tusen brukere og spesielt mange nordmenn. Det er stort sett her de beste i verden spiller, blant andre Magnus Carlsen som regelmessig spiller anonymt. App for iPad/iPhone og Android. Gratis. Chess.com Chess.com er det sjakknettstedet som påberoper seg å ha flest brukere. Playchess er utviklet av tyske ChessBase og har en populær og brukervennlig sjakkserver i tillegg til at man kan følge de største turneringene med analyser. App for iPad/iPhone og Android. Gratis.

Diverse apper

Chess Clock Deluxe - Spille sjakk mot kompisen og mangler klokke? Her er appen hvor du likevel kan følge tiden på begge spillerne. Ganske smart, egentlig. App for Android. Gratis, men finnes også i en proff-versjon (15 kr.) Follow Chess - Om du trenger en egen app for å følge de største største sjakkturneringene, er dette den du er ute etter. Finnes for Android. Analyze ThisAnalyze This Analyze This - Eget analyseprogram hvor man kan velge forskjellige computerprogrammer og gå gjennom egne eller andres partier. App for Android. Chess Tactics ProChess Tactics Pro Chess Tactics Pro - Ypperlig treningsapp hvor du kan løse taktikkoppgaver på ulike nivåer. Finnes for Android.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.