Vis mer

7 grunner til at Norge gjør det "umulige" i Italia

Italia er storfavoritt, men det finnes mange gode grunner til at Norge vinner og sikrer en plass i fotball-EM.

(upublisert) Opprettet 1. Massiv selvtillitt


  (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

  Norge spiller med stor selvtillitt etter tre strake seire i EM-kvalifiseringen. Både spillere, støtteapparat og supportere har fått en gedigen opptur. Og hva betyr det? Jo, timingen på Italia-kampen kunne neppe vært bedre.

  - Det blir vanskelig, men det er fullt mulig å vinne i Roma. Det har aldri vært større muligheter enn akkurat nå, etter min mening, sa NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken nylig.


 2. Italia er allerede videre


  (FOTO: Aziz Karimov / Demotix / NTB scanpix)

  Norges motstander har allerede sikret EM-billetten og kan komme til å ta lettere på oppgaven i Roma.

  VG har gått igjennom resultater fra tidligere kvalifiseringer, og kommet frem til at Italia har avgitt poeng i enkle kamper etter å ha blitt kvalifisert.

  Forhåpentligvis gir de bort alle poengene tirsdag kveld.


 3. Ikke verdens undergang med tap


  (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)

  Selv om hele Norge trygler og ber om seier tirsdag kveld, blir det likevel ikke tårer om ting skjærer seg i Italia og andre resultater går imot oss. Norge er uansett sikret playoff.

  - Italia er et av de bedre lagene i verden, så det blir ikke lett. Men vi har ingenting å tape der, så vi kan bare slippe ned skuldrene, sier Even Hovland til Aftenposten.

  Han har vel et lite poeng …?


 4. Vinner "alltid" med Søderlund


  (FOTO: Gonzales Photo / NTB scanpix)

  Alexander Søderlund kan bli en viktig mann denne høstkvelden. Han har herjet i Tippeligaen denne sesongen og lørdag kom endelig landslagsscoringen for 28-åringen. Nå håper hele Norge på en ketchup-effekt.

  Og det hjelper også at landslaget "alltid" lykkes på bortebane med Søderlund på banen. Ifølge NTB viser statistikken 5-1-0 til Norge med Rosenborg-spissen på banen i minst én omgang.


 5. Drittvær i Italia


  (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)

  Det meldes om 50,4 (!) millimeter regn og kraftig vind i Roma tirsdag, skriver Aftenposten. Dette er et vær mange av de norske spillerne er vant med, noe som er en stor fordel.


 6. Stopperpar uten baklengs


  (FOTO: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)

  Med Vegard Forren og Even Hovland som stopperpar har det blitt 0 mål i mot på de fire siste EM-kvalifiseringskampene. Og når man ikke slipper inn mål, viser statistikken at det er lettere å vinne fotballkamper.

  La oss håper det blir pottetett også denne gangen.


 7. Ikke lenger stjernegalleri med stor S


  (FOTO: Vano Shlamov / AFP / NTB scanpix)

  Gianluigi Buffon, Matteo Darmian, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Mattia De Sciglio, Antonio Candreva, Marco Verratti, Marco Parolo, Stephan El Shaarawy, Graziano Pellè og Éder.

  Dette var de 11 som startet mot Aserbajdsjan i helgen. Ble du redd? Vi møter heldigvis ikke stjernegalleriet som vant VM i 2006. Bare se her:

  Gianluigi Buffon, Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Marco Materazzi, Fabio Grosso, Mauro Camoranesi, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Aimone Perotta, Francesco Totti og Luca Toni.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.