Vis mer

6 grunner til at Ingvild er den nye skiyndlingen vår

Hva er det med denne dama?!

(upublisert) Opprettet


- Jeg skjønner det nesten ikke ennå, sa Flugstad Østberg til NRK etter å ha knust Therese Johaug på 5 kilometer fristil.

En av de som var minst overrasket var jenta som måtte slippe Østberg i den siste bakken på søndagens renn, Therese Johaug.

- Jeg har liksom prøvd å si til alle hele tiden at dette ikke er noen parademarsj, sa hun til VG, og føyde til at konkurranseformen i Tour de Ski passer en løper som Østberg.


Les også: SOL samler alt om årets Tour de Ski

I skrivende stund leder Østberg touren sammenlagt med 14,5 sekunder ned til Johaug, og med sprint som neste øvelse på programmet. Der kan Gjøvik-jenta, som lenge har vært en av verdens beste sprintere, øke forspranget med ytterlige sekunder.

SOL byr seks grunner til hvorfor Ingvild er den nye skiyndlingen vår:


 


 1. Alltid glimt i øyet!


  Kunne ikke laste instagram  Da Stina Nilsson vant sprinten i Davos tidligere denne sesongen, klarte ikke Østberg å dy seg.

  – Da er det vel en norsk nedtur, er det ikke? Nå er det krise. Noen må gå!, sa en fleipende Ingvild til VG.


 2. Hun stjal en utstoppet grevling...


  Kunne ikke laste instagram  ...og la den i senga til Johaug (video).


 3. Team "Stutt og Butt"


  (FOTO: Lise Åserud / NTB Scanpix)

  Østberg og Marit tok gull på teamsprinten i OL, og etterpå kom forklaringen på teamnavnet til NRK:

  - Vi har begge lang rygg og «stutte og butte» bein. Vi diskuterte en del på laget, og kom frem til at de fleste er ulike, bortsett fra meg og Marit, fortalte Ingvild til rikskanalen.


 4. Har selv alltid hevdet at hun ikke bare er en sprinter


  (FOTO: Martti Kainulainen, Lehtikuva / NTB Scanpix)

  - Jeg har aldri kalt meg selv en sprinter, og prøver å få vekk det stempelet, for det er et stempel jeg ikke har lyst til å ha. Jeg trener alltid for å gå like fort på distanse som på sprint, og har tatt steg år for år, sa hun i 2014 til Aftenposten.


 5. Staket seg gjennom sesongåpningen på Beitostølen


  (FOTO: Terje Pedersen / NTB Scanpix)

  Ble "historisk" da hun som første kvinne staket seg gjennom et klassiskrenn under sesongåpningen på Beitostølen november i fjor.


 6. Hun er født med ski på beina og cerapulver i blodet
  Bestemoren til Ingvild, Valborg Østberg, har blant annet ti klasseseire i Birkebeinerrennet, og ble nummer to i NM da kvinnene fikk lov å gå offisielle langrenn da hun hadde blitt 32 år gammel, og hennes mor Marthe har også vunnet Birkebeineren, skriver Dagbladet.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.