Vis mer

5 ting du kanskje ikke visste om Sander Sagosen

Supertalentet er også en stjerne på dansegulvet.

(upublisert) Opprettet


De norske håndballguttene trengte bare i underkant av to uker på sjokkere en hel håndballverden, og begeistre en det norske folk som i økende antall har sittet hjemme og fulgt kampene deres.

En av de som har imponert mest er han som er regnet som verdens største playmakertalent, Sander Sagosen. 20-åringen som er født og oppvokst i Trondheim, ryktes å havne i storklubben Paris Saint-Germain etter denne sesongen, melder TV2.

SOL byr i den anledning på noen godbiter du kanskje ikke visste om Norges "nye" håndballstjerne:


 


 1. Verdens beste unge spiller


  Kunne ikke laste instagram  En jury på 11 personer og 32.000 av nettsiden Handball-planet.com sine lesere stemte frem Sagosen til verdens beste unge spiller i fjor.

  - Det var kult! Det er hyggelig å bli satt pris på, og resultatet viser at jeg jobber med de riktige tingene, sier han selv til Aftenposten.


 2. Er en habil danser


  Kunne ikke laste instagram  Sagosen og lagkamerat Espen Lie Hansen dro på med noen lekne dansemoves i garderoben etter seieren over Polen.

  – Jeg er litt mer på «shufflingen». Han er mer på robotdans, og det er litt gammeldags. Han følger ikke med i timen. «Shuffling» er «in». Du må ha musikk og kjenne rytmen, så går det av seg selv. Han får melde seg på Espens danseskole, sier Espen Lie Hansen til TV2.


 3. Er kjæreste med Hanne Bredal Oftedal


  Kunne ikke laste instagram  De to håndballspillerne har vært kjærester i to år, og selv om de er grådig begeistret for hverandre kan Hanne Bredal Oftedal fort bli litt brydd når Sagosen kjører på med litt "moves".

  - Jeg vet ikke om du har sett dansinga hans i garderoben, men når han setter i gang med den så rødmer jeg litt hjemme, forteller hun til Dagbladet.


 4. Han er Håvard Tvedten "reservebarn"


  Kunne ikke laste instagram  Sagosen var bare 18 år gammel da han pakket kofferten og forlot Norge til fordel for Danmark og Aalborg Håndbold.

  – Alt var nytt for meg. Jeg hadde aldri bodd utenfor Norge, og jeg skulle gjøre det alene. Det var en helt ny setting. Men familien Tvedten var fantastiske og tok hånd om meg. De møtte meg med åpne armer, sier Sagosen til VG.


 5. Stinn av selvtillit på egne, og landslaget, sine vegne


  Kunne ikke laste instagram  Han har som ambisjon å bli verdens beste håndballspiller, og har fremtiden foran seg, både på klubb- og landslag, til å klare det. Men det er ikke bare seg selv han har planer for:

  - Er det noen som har sagt at vi ikke skal levere på vårt beste før i 2020? Det blir for feigt og passivt. Vi må være innstilt på at vi skal gjøre det godt i EM nå. Norge har spillere som er gode nok til det, sier han til Aftenposten.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.