5 grunner til at vi elsker Nora Mørk

24-åringen er dønn ærlig, byr på seg selv i tillegg til å være verdens kanskje beste håndballspiller.Norge er videre til kvartfinale, mye takket være Nora Mørk. Den 24 år gamle bakspilleren er en av de viktigste spillerne i Thorir Hergeirssons mannskap.

NRK-ekspert Geir Oustorp sier til NTB at dersom Norge kommer seg til semifinale vil kultur, treningsgrunnlag og nettopp Nora Mørk være til fordel for det norske laget.

Onsdag kveld klokken halv ni møter håndballjentene Montenegro, et lag de tapte mot i EM-finalen 2012.

Dette er grunnene til at SOL tror på seier, og at vi elsker Nora Mørk:


 


 1. Hun er kanskje verdens beste kvinnelige håndballspiller


  (FOTO: Bjørn S. Delebekk, VG/NTB Scanpix)

  Med sine 27 mål så langt i turneringen, flere målgivende passninger og et knippe banens beste-utmerkelser er hun i hvert fall en av landslagets aller viktigste brikker.

  Om Nora Mørk sier landslagsjef Thorir Hergeirsson til NRK at hun mestrer flere posisjoner, har et godt blikk for spillet, gir alt og tør masse.

  Med sine 2 EM-gull, gull i Junior-EM og VM, gull i Champions League, 4 seriegull, 4 NM-gull og 5 sluttspillvinner begynner hun å bli ganske merittert tross sin unge alder.


 2. Hun er knallhard og tydelig, både til pressen og til dommerne


  (FOTO: Vidar Ruud, NTB Scanpix)

  Selv om de norske jentene er klare for å motta juling i kvartfinalen, tror Oslojenta Montenegro mest sannsynlig ikke gleder seg til å møte Norge, melder NRK.

  – Jeg tror de frykter oss også. Jeg er klar, jeg er aldri redd, sier Nora Mørk til statskanalen.


 3. Hun reiser seg alltid


  (FOTO: Vidar Ruud, NTB Scanpix)

  Etter EM i 2010 vår hun ute av landslaget på grunn av skade, og kom ikke tilbake før VM i 2013. Her storspilte hun og ble Norges toppscorer i mesterskapet med 30 mål.

  Året etter ble hun sentral på det norske laget som vant EM 2014, ble tatt ut på turneringens All Star-team som beste høyre bakspiller, og var igjen Norges toppscorer med 41 mål.


 4. Hun er dønn ærlig og byr på seg selv


  (FOTO: Vidar Ruud, NTB Scanpix)

  Etter seieren over Spania snakket Nora Mørk med NRK om den tunge tiden hun var ute av landslaget på grunn av kneskadene, hele seks i løpet av tre år.

  – Det gikk opp et lys for meg hvor mye håndball betyr for meg. Det var ekstremt tungt å sitte hjemme og se på. Tårene trillet i sofakroken og det var bare vondt. Du vil ikke se, men du må se. Jeg unner ingen den følelsen, forteller hun til NRK.


 5. Ingen jubler bedre, og med mer glede, enn Nora Mørk


  (FOTO: Vidar Ruud, NTB Scanpix)

  Enten når lagveninnene scorer, eller for et av sine egne mål - gleden og jubelen sitter løst hos frøken Mørk.


Legg til sol_no på SnapChat