23 positive dopingprøver fra London-OL

23 utøvere er dopingmistenkt etter at prøver fra London-OL i 2012 ble analysert om igjen med nye metoder, opplyser IOC fredag.

Utøverne fordeler seg på fem idretter og seks nasjoner, skriver Den internasjonale olympiske komité i en pressemelding. Til sammen ble 265 utvalgte prøver fra London-lekene analysert om igjen, basert på innsamlet informasjon.


Analysen av London-prøvene er ikke ferdig, og det kan komme nye positive prøver i ukene som kommer.


Forrige uke opplyste IOC at det ble funnet 31 positive A-prøver da 454 prøver fra Beijing-lekene i 2008 ble analysert på ny. Nå opplyser IOC at det er gjort funn i ytterligere en Beijing-prøve, slik at antallet positive A-prøver fra 2008 er 32.


Med London-prøvene er tallet oppe i 55.Hemmelig


Ettersom B-prøvene ikke er analysert, har ikke IOC opplyst identiteten, nasjonaliteten eller idrettstilhørigheten til utøverne som har testet positivt, verken fra Beijing- eller London-lekene. Imidlertid har nasjonale medier i Russland og Spania identifisert en del av dem som nå risikerer diskvalifikasjon og utelukkelse.


– Disse analysene viser igjen vår besluttsomhet i kampen mot doping, sier IOC-president Thomas Bach.


– Vi ønsker å holde dopingbrukerne borte fra OL i Rio de Janeiro, og det er derfor vi handler så raskt nå. Jeg har allerede utnevnt en disiplinærkommisjon som har fullmakt til å ta de nødvendige avgjørelser på vegne av IOC.


Ifølge IOC er analysene utført med de aller nyeste vitenskapelige metoder. Prøvene til utøvere som er aktuelle for deltakelse i Rio-lekene er prioritert.


Utøverne, deres nasjonale olympiske komiteer og nasjonale særforbund er informert om de positive A-prøvene.SOL oppdaterer saken!