Til de gode anledningene er det mange som ønsker å ha musserende vin. Utover at Champagne er originalen og kommer fra et bestemt geografisk område, hva er det egentlig som skiller typene, og er dyrest alltid best?
I dette enkle kurset går vi gjennom hvordan denne boblende drikken oppstod, hva som setter sitt preg på den, druene og litt om de vinene som kom etter originalen.
Vi ser også på de 5 vanligste variantene, Champagne, Prosecco, Cava, Pet Nat og de nye Engelske Musserende. Valg av glass, noen tips til drinker du kan lage med utgangspunkt i musserende og noen klassiske anbefalinger du alltid skal kunne gå for.
Når du har fullført kurset skal du sitte igjen med en god overordnet oversikt over de forskjellige vintypene, og en klar formening om hva du skal velge når. Du vil få innsikt i enkle prinsipper for å matche de rette musserende vinene til mat.
Etter kjøpet har du tilgang til kurset de neste fire månedene.
Kurset inneholder følgende seksjoner:
En lykkelig feil
Klima, jordsmonn og produksjonsmetode
Druene
Etterkommerne
Champagne
Prosecco
Pet Nat
Engelsk Musserende
Hvordan lese etiketten
Bruksområdene
Mat og musserende
Musserende drinker
Glass og åpning av flasker
Klassiske anbefalinger
Kurset er rettet mot deg som:
Er nybegynner på vin, syns musserende er interessant og ønsker å få litt mer kunnskap til å velge rett og lage deg en plan selv framfor å måtte stole blindt på anbefalinger.
Vinspaltist Robert Lie
Kurset er skrevet av mangeårig vinspaltist i Dagbladet Robert Lie. Han har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere.
Last ned appen vår
Vi bryr oss om ditt personvern
sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi
bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene
våre.