UNICEF:

- Verst i Sør-Asia

UNICEF har sluppet ny rapport i forkant av klimatoppmøtet i Dubai.

Hyppigere oversvømmelser og kraftigere tørke rammer Sør-Asia. Foto: AP Photo/Anupam Nath/NTB
Hyppigere oversvømmelser og kraftigere tørke rammer Sør-Asia. Foto: AP Photo/Anupam Nath/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Sør-Asia er 347 millioner barn under 18 år utsatt for betydelig eller ekstremt betydelig vannmangel. Det er det høyeste antallet blant noen regioner i verden, slår en ny rapport fra UNICEF fast, gjengitt av Lemonde.

Rapporten kommer i forkant av klimatoppmøtet (COP28), som finner sted i Dubai i slutten av november og starten av desember.

Sør-Asia omfatter Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, Maldivene, Pakistan og Sri Lanka. Det betyr at én fjerdedel av verdens barn bor i områder uten tilstrekkelig tilgang på rent drikkevann, ifølge rapporten.

Det er klimaendringer som er den største årsaken til mangelen på rent drikkevann, da det er forstyrrelser i vær- og nedbørsmønstre, som fører til uforutsigbar tilgjengelighet - særlig i områder med mye tørke.

USAs president Joe Biden om klimaendringer og hetebølger. Video: Reuters. Vis mer

I rapporten kommer derfor følgende krav til klimatoppmøtet i Dubai: «verdens ledere og det internasjonale samfunnet må ta kritiske skritt med og for barn, for å sikre en levelig planet».

UNICF mener at tilgang til vann er en «fundamental menneskerett».

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer