Verdens eldste hund er død

Levde lenger enn noen annen hund.

Bobi satte i februar rekorden for verdens lengstlevende hund. Foto: Catarina Demony/REUTERS/NTB
Bobi satte i februar rekorden for verdens lengstlevende hund. Foto: Catarina Demony/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert

Hunden Bobi, som i februar ble utnevnt av Guinness World Records som verdens eldste hund, er død.

Hunden var av rasen rafeiro do alentejo (portugisisk rase, journ.anm.), og hadde i utgangspunktet en forventet levetid på 12 til 14 år. Bobi har imidlertid levd opp til forventningene - og mye mer.

Verdens eldste

Bobi kom nemlig til verden 11. mai i 1992, og ble dermed hele 31 år gammel, skriver Sky News.

Veterinæren Karen Becker bekreftet bortgangen i helgen, og omtalte Bobi som «en søt gutt som har fortjent englevingene sine».

- Til tross for å ha overlevd alle hundene i historien, vil ikke hans 11 478 dager på jorden være nok for de som elsket ham, skal hun ha uttalt ifølge nettstedet.

Non Stop - En mann filmer et høyt bygg under kontruksjon da han ser en hund som bestemmer seg for å hoppe fra femte etasje Vis mer

Avslører «hemmeligheten»

Bobi levde hele sitt liv på den portugisiske landsbygda. Selv mener eieren at et liv langt vekk fra byer i et «rolig og fredfullt miljø», i tillegg til det hunden spiste, var viktige faktorer til at hunden levde såpass lenge.

- Bobi har alltid spist det vi har spist, uttalte eieren da rekorden ble satt i februar.

Hunden skal aldri ha vært lenket opp eller i bånd. Bobi er riktignok ikke den eneste hunden med lang levetid i familien, da Bobis mamma Gira skal ha levd i 18 år, og en annen hund ble hele 22 år, skriver Sky News.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer