Vekker oppsikt i utlandet

Snøkaoset har nådd utenlandske medier.

Innstilte busser og stengte skoler er blant konsekvensene av snøværet på Sørlandet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Innstilte busser og stengte skoler er blant konsekvensene av snøværet på Sørlandet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Da den første snøen falt på Østlandet i slutten av oktober, skapte det trafikalt kaos flere steder. Kaoset fanget ikke bare nordmenns oppmerksomhet - det ble også omtalt i utenlandsk media.

Nå har det skjedd igjen.

Utenlandsk oppmerksomhet

Samtidig som at store deler av Skandinavia denne uken har kjent på sprengkulde, har flere sørlandskommuner jobbet iherdig med å skuffe unna de store snømengdene som har lavet ned på kort tid.

Snø opp langs husveggene og biler som må måkes frem er kanskje slitsomt for de som står i det, men for folk i utlandet vekker det stor fascinasjon.

Snøstorm har skapt en monsterkø mellom Hörby og Kristianstad i Sverige. Video: Mikael Nilsson Vis mer

Torsdag morgen pryder norsk snøkaos mest lest-lista til mediegiganten BBC. I en sak som inneholder bilder fra henholdsvis Sverige, Danmark, Finland og Norge, får utlandet et innblikk i hva skandinavisk vinter har å by på.

«Et kraftig snøfall har dekket til deler av Sør-Norge 1. nyttårsdag. Her fjerner folk snø fra en bil i Kristiansand», skriver kanalen.

BBC viser til dette bildet fra Kristiansand sentrum. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
BBC viser til dette bildet fra Kristiansand sentrum. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

Også The Japan Times har fått med seg snøkaoset. I en artikkel, som i likhet med nevnte BBC også omtaler ekstremkulden ellers i Skandinavia, skriver de at «folk kjemper seg gjennom snøstormen i Kristiansand onsdag.»

Nederst i artikkelen har de blant annet en bildekarusell, der man ser en person gå på ski på et gangfelt i Kristiansand.

The Japan Times delte dette bildet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
The Japan Times delte dette bildet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

«En innbygger går på ski til jobb i Kristiansand», skriver avisen.

Også nettstedet Euronews, som formidler nyheter fra land i Europa, har omtalt snøværet.

Stengte skoler

Først var det Østlandet som fikk kjenne på snøkaoset. Nå er det altså Sørlandet som er rammet.

Flere kommuner varslet denne uken at de holder skoler stengt som følge av været. Torsdag er busser innstilt, og selv Ikea besluttet onsdag at de måtte stenge.

Det har gått ut en anbefaling om at de som kan, bør ta hjemmekontor når det står på som verst. Flere sørlendinger har de siste døgnene opplevd å bli snødd inne, og har måttet måke seg ut av inngangspartiet.

Sørlandet sykehus varslet onsdag at ansatte som ikke kommer seg til jobb, må bruke feriedager.

– Vi følger prinsippet vi hadde under pandemien, nemlig at det ikke gir rett til fri med lønn men at man kan bruke avspasering. Men dersom det er sånn at en ansatt kommer to timer for sent fordi bussen var forsinket, så trekkes ikke vedkommende i lønn, uttalte kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen ved SSHF.

Mer om