Melania Trump:

- Vårt bånd var ubrytelig

Midt i valgkamp og rettssak tok Donald Trump fri for å delta i svigermorens begravelse.

Fra venstre: Viktor Knavs, Melania Trump, Barron Trump, Donald Trump og presten Tim Schenck. Foto: Damon Higgins/USA Today Network/Reuters/NTB
Fra venstre: Viktor Knavs, Melania Trump, Barron Trump, Donald Trump og presten Tim Schenck. Foto: Damon Higgins/USA Today Network/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Melania Trump har stort sett holdt seg i skyggen etter at Donald Trump ble stemt ut av Det hvite hus i 2020.

Det har siden da gang på gang blitt spekulert på hvorvidt paret fortsatt er sammen - spekulasjoner som særlig fikk fart da Melania ikke var å se på det årlige julekortet fra Trump-familien i desember.

I ettertid fortalte ekspresidenten at kona var ved sin mors side på sykehuset. Melanias mor Amalija Knavs gikk senere bort 9. januar, 78 år gammel.

Torsdag denne uken tok de farvel, i en privat begravelsesseremoni. Der var hele familien samlet.

Melania Trump i sin mors begravelse torsdag. Foto: Giorgio Viera/AFP/NTB
Melania Trump i sin mors begravelse torsdag. Foto: Giorgio Viera/AFP/NTB Vis mer

Holdt minnetale

Donald Trump er for tiden fult opptatt med å sikre seg tilliten til republikanerne, for å offisielt bli deres presidentkandidat for årets valg. I tillegg møter han i rettsmøter, og skaper overskrifter sådan.

Under en tale for republikanerne i Anaheim i California gikk presidentkandidat Donald Trump hardt ut mot president Joe Biden, som han mener er for gammel og skjør for å lede landet. Video: X/Reuters. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

Torsdag tok han imidlertid dagen fri, for å si farvel til svigermor. Side om side med kona Melania og deres felles sønn Barron (17), var det en alvorspreget ekspresident å se.

Donald Trump støttet kona Melania under begravelsen. Foto: Rebecca Blackwell/AP Photo/NTB
Donald Trump støttet kona Melania under begravelsen. Foto: Rebecca Blackwell/AP Photo/NTB Vis mer

Melania skal ha delt noen rørende ord om moren.

- I hennes nærvær virket det som at verden glitret av utstråling og glede. Vårt bånd var ubrytelig, skal hun ha sagt, ifølge BBC.

Amerikanske statsborgere

Amalija og ektemannen Viktor Knavs har vært amerikanske statsborgere siden 2018. I mange år jobbet hun på en tekstilfabrikk, mens Viktor solgte biler.

De kom til USA gjennom familiegjenforening, en visumprosess Donald Trump selv har omtalt som en «kjedemigrasjon» som burde skrotes.

Viktor og Amalija Knavs her avbildet i august 2020. Foto: Alex Brandon/AP Photo/NTB
Viktor og Amalija Knavs her avbildet i august 2020. Foto: Alex Brandon/AP Photo/NTB Vis mer

Melania Trump sto moren sin svært nært. Dødsfallet kunngjorde hun selv på X.

«Det er med stor sorg at jeg kunngjør bortgangen til min elskede mor, Amalija. Amalia var en sterk kvinne som alltid bar seg selv med nåde, varme og verdighet. Hun har lojal til ektemannen sin, døtrene, barnebarnet og svigersønnen sin. Vi kommer til å savne henne mer enn noe annet og fortsette å ære og elske henne.», skrev Melania i uttalelsen.