Værkaoset vekker oppsikt i utlandet

Snøfallet skapte store problemer på Østlandet mandag.

Mandag var det store trafikkale problemer på Østlandet. Nå har kaoset nådd utlandet. Foto: Terje Pedersen / NTB
Mandag var det store trafikkale problemer på Østlandet. Nå har kaoset nådd utlandet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Mandag kom snøen på flere steder på Østlandet, deriblant i Oslo og omegn. Det skapte store trafikkale problemer flere steder, kollektivtrafikk sto stille, det oppsto forsinkelser på Oslo lufthavn og flere personbiler var involvert i ulykker.

Værst var det tilsynelatende på E18, der folk ble sittende i mange timer i kø. Brøytemannskapet skal også ha fått problemer, skriver VG. Til slutt trådte Røde kors til.

På E18 mellom Sverige og Norge var det et stillestående vogntog som skapte problemer, og grenseovergangen ble stengt. Tirsdag morgen meldte veitrafikksentralen at veien er åpen igjen og at trafikken nå går som normalt.

VÆR: Snøen daler ned over Østlandet og fører til glatte veier og ulykker mandag 30 oktober. Video: Dagbladet-tipser. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

«Kaos i Norge»

Problemene har fått stor oppmerksomhet her hjemme i Norge, men også i utlandet har hendelsene skapt overskrifter.

I Sverige, som selv har fått kjent på snøværet, har både Expressen og Aftonbladet omtalt det sistnevnte avis kaller et «snøkaos» her til lands. Expressen skriver en artikkel med tittelen «Totalstopp i snøen: "Kan fryse i hjel"».

Men også i Danmark har værforholdene vekket interesse. På B.T, en av landets største nettaviser, var artikkelen om været best lest i morgentimene tirsdag.

Danskene fronter artikkelen sin med: «Kaos i Norge», og bilder av en buss i hovedstaden som får trafikkhjelp.

Tirsdag meldes det at snøværet er ventet å ta seg opp torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer