Trygler befolkningen

Kim Jong Un mener alle må bidra.

Kim Jong Un til stede under et nasjonalt møte for mødre i Pyongyang i helgen. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service/AP/NTB
Kim Jong Un til stede under et nasjonalt møte for mødre i Pyongyang i helgen. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Nord-Koreas leder Kim Jong Un kom i helgen med en bønn til befolkningen sin, etter at han besøkte et arrangement for mødre i landet.

FN har anslått at kvinner i Nord-Korea i gjennomsnitt får 1,8 barn hver - en fortsettelse av et fall i fødselstallene som har pågått over flere tiår, skriver NBC News.

Jong Un ser på fallet som bekymringsverdig, og sa i helgen at det er alles ansvar å sørge for å opprettholde fødselstallene.

Tenker alltid på mødrene

- Å forhindre en nedgang i fødselstall og sørge for en god omsorg for barna, er husholdningsoppgaver vi alle har så lenge vi jobber med mødre, skal han ha sagt under møtet, ifølge statlig eide KCNA, gjengitt av Reuters.

Han skal videre ha takket mødrene for deres rolle i å styrke landet.

- Jeg tenker alltid på mødrene når jeg sliter med å styre partiet og i arbeidet med landet, uttalte han videre, ifølge kanalen.

NORD-KOREA: Under en seremoni som markerte 69-års jubileet for våpenhvilen i Korea-krigen, gråt landets førstedame under nasjonalsangen. Senere skal landets leder, Kim Jong Un, ha holdt en tale med en klar atom-beskjed. Video: Dagbladet TV / Reuters Vis mer

Det er 25 millioner mennesker i Nord-Korea, men landet har hatt flere kriser de siste tiårene, som kan forklare de fallende tallene. Matmangel blir pekt på som en av årsakene, skriver NBC News.

Verst i verden

Men landet er langt fra alene om å oppleve et fall i nyfødte babyer. Nabolandet Sør-Korea opplevde i fjor et rekordlavt antall barn født per kvinne.

Faktisk var Sør-Korea verst i verden, med rekordlavt 0,78 barn per kvinne, ifølge Reuters.

Det har blant annet gått utover utdannelsene i landet, da færre utdanner seg til å bli barneleger. Landet har derimot gjort store grep, og har blant annet satt i gang datingarrangementer som gjør det enklere for folk å møte nye mennesker.

Hva Kim Jong Un planlegger å gjøre for å øke fødselstallene - annet enn å be befolkningen gjøre det enklere for mødre - vites ikke.