Trump stormer forbi Biden

Donald Trump kan bli USAs neste president.

USAs tidligere president Donald Trump gjør det godt i viktige vippestater, viser nye målinger. Foto: Alex Brandon/AP Photo/NTB
USAs tidligere president Donald Trump gjør det godt i viktige vippestater, viser nye målinger. Foto: Alex Brandon/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Mye tyder på at det blir omkamp mellom USAs tidligere president Donald Trump og landets nåværende president Joe Biden til valget neste høst.

Verken republikanerne eller demokratene har offisielt valgt sin presidentkandidat, men de begge ligger godt an på målingene til å bli nettopp det.

Det er imidlertid ingen klar indikator på hvem som blir landets sittende president etter 2024. De to kandidatene ligger tett på hverandre i meningsmålinger - men de siste undersøkelsene er nedslående for Biden og hans administrasjon.

Leder i viktige vippestater

På en ny måling gjort av amerikanske SSRS på vegne av nyhetskanalen CNN, leder Trump i det som vil bli to viktige delstater.

Én av statene er Georgia, der Trump på målingen scorer 49 prosent av stemmene mot Biden med 44 prosent. Den andre delstaten er Michigan, der Trump under ett år før valget har 10 prosentpoeng mer enn Biden.

Under en tale for republikanerne i Anaheim i California gikk presidentkandidat Donald Trump hardt ut mot president Joe Biden, som han mener er for gammel og skjør for å lede landet. Video: X/Reuters. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

Her har også ti prosent sagt at de ikke ønsker å støtte noen av de to kandidatene.

Avgjørende stater

At Trump tok ledelsen over Hillary Clinton i eksempelvis Michigan under valget i 2016, var en av grunnene til at han ledet nok til å vinne.

Under valget i 2020 var Biden knappe 0,23 prosent foran Trump i Georgia med 49,47 prosent av stemmene. Her fikk Trump 49,24 prosent oppslutning.

Både Michigan og Georgia er regnet som vippestater, og er viktig for presidentkandidatene i det kommende presidentvalget.