True crime-fan drepte fremmed «av nysgjerrighet»

Drapet ryster Sør-Korea.

En 23 år gammel sør-koreansk jente er dømt til livstid. Bildet er fra Seoul, Sør-Korea. Foto: Ed Joned /AFP/NTB
En 23 år gammel sør-koreansk jente er dømt til livstid. Bildet er fra Seoul, Sør-Korea. Foto: Ed Joned /AFP/NTB Vis mer
Publisert

23 år gamle Jung Yoo-jung fra Sør-Korea er dømt til livstid i fengsel, etter å ha drept en lærer med over 100 knivstikk, skriver BBC.

Offeret er en 26 år gammel kvinne, som ble kontaktet som hjelpelærer. Hun trodde at Jung skulle komme for å få hjelp med skole, uten noen anelse om at 23-åringen hadde sett etter et offer i flere måneder.

Ville prøve å drepe

I retten kom det frem at Jung har hatt en stor lidenskap for true crime-sjangeren. Hun skal ha sett filmer, serier og lest bøker om drap, og testet ifølge politiet høyt på psykopat-tester.

Drapet skal ha vært «av nysgjerrighet», da hun ønsket «å prøve å drepe», skriver kanalen.

Det var i mai i år at den drapsofferet fikk en melding fra Jung. Hun utga seg for å være moren til en videregåendeelev og ba om leksehjelp. Offeret skal ha vært en av mer enn 50 folk som ble kontaktet, med spørsmål om de tilbyr hjelp fra hjemmene sine.

Hun skal deretter ha møtt opp hjemme hos læreren i en skoleuniform, før hun drepte henne.

Skylder på hallusinasjoner

Liket skal hun ha fraktet i taxi og dumpet i et avsidesliggende område. Taxisjåføren skal imidlertid ha meldt fra til politiet om at hun hadde en blodig sekk med seg.

Den dømte kvinnen erkjente seg skyldig i juni, men påsto at hun hadde opplevd hallusinasjoner og andre mentale forstyrrelser på tidspunktet.

Undersøkelser viser at den livstidsdømte kvinnen planla drapet mange måneder i forveien. Søkehistorikken viste at hun hadde søkt etter hvordan man dreper og hvordan man kvitter seg med lik.

I retten forrige uke sa dommeren at drapet hadde «spredt en frykt i samfunnet om at man kan bli et offer av ingen grunn». Han påpekte også at det har skapt en generell mistillit i samfunnet.