Trekkes fra markedet: - I verste fall livstruende

Flere unge har kastet seg over trenden.

Å smake på kjempesterke tortillachips har blitt en trend på sosiale medier. Skjermdump: Partyking.no
Å smake på kjempesterke tortillachips har blitt en trend på sosiale medier. Skjermdump: Partyking.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulike chilli-utfordringer har i en årrekke vært å se på sosiale medier. Én av utfordringene, som er særlig utbredt på appen TikTok, går ut på å spise tortillachips dyppet i det som skal være krydder fra verdens sterkeste chilier.

Disse chipsene heter «Hot Chip Challenge», og flere nordmenn har tatt utfordringen på sosiale medier. Men det er ikke bare her i Norge det har skjedd - danskene har gjort det samme.

Nå tar derimot Fødevarestyrelsen grep, og fjerner merket fra det danske markedet, skriver B.T.

Flere bivirkninger

Fødevarestyrelsen fører tilsyn og kontroller på blant annet matvarer i Danmark. Etter en kontroll av det nevnte merket, kommer de med følgende uttalelse for hvorfor de nå stopper tilgangen til produktet.

«Produktet er krydret med en av verdens sterkeste chillier. De skadelige effektene man kan få av å spise svært sterk chilli eller chilliprodukter er blant annet irritasjon av slimhinner, kvalme, oppkast og forhøyet blodtrykk, som i verste fall kan være livstruende».

RAMMET: Minst to McDonalds-restauranter i Danmark har den siste uka blitt rammet av muse-hærverk. Video: TikTok Vis mer

Det oppfordres også at folk som allerede har kjøpt produktet, enten kaster det eller returnerer det til butikken.

14-åring døde i USA

I Danmark selges chipsen blant annet hos DanKonfekt ApS. I Norge selges varen først og fremst på nett, hos CDON, Fast Candy og PartyKing.no.

Ingrediensene i «Hot Chip Challenge» er nesten identiske med amerikanske «Paquils One Chip Challenge». I september døde en 14 år gammel gutt etter å ha spist sistnevnte chips, ifølge The Guardian.

Det har enn så lenge ikke kommet noen restriksjoner mot produktet her i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer