Treårig cruise-eventyr avlyst: - Nå har jeg ingenting

Flere solgte hjemmene sine for å delta.

Life at Sea Cruises skulle kjøpe AIDAaura-skipet og legge ut på en treårig reise, men slik ble det ikke. Her ligger AIDAaura, som nå er kjøpt opp av et helt annet selskap, i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
Life at Sea Cruises skulle kjøpe AIDAaura-skipet og legge ut på en treårig reise, men slik ble det ikke. Her ligger AIDAaura, som nå er kjøpt opp av et helt annet selskap, i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. november skulle en stor gruppe cruiseentusiaster etter planen legge ut på en tre år lang reise til havs. De hadde alle booket reisen gjennom selskapet Life at Sea Cruises, som skulle ta dem med til alle syv kontinentene.

Snart en måned etter avgangstid, står passasjerene derimot fortsatt på land. Det skyldes at selskapet ikke har et cruiseskip å frakte gjestene med, skriver CNN.

Solgte hjemmene sine

Life at Sea Cruises skulle i utgangspunktet kjøpe et «pensjonert» skip fra tyske AIDA, men to uker etter opprinnelig avgangsdato kunngjorde et annet cruiseselskap at de har kjøpt det gjeldende skipet.

I mellomtiden har gjestene fått beskjed om at reisen utsettes to ganger - først til 11. november og deretter til 30. november. Nå er hele reisen avlyst, ifølge CNN.

Flere av cruisegjestene skal ha stått klare i Istanbul da det ble kjent at reisen er avlyst. Flere av disse skal ha solgt hjemmene sine for å delta på reisen, forteller en av passasjerene overfor kanalen.

En seilbåt får motortrøbbel i Drøbaksundet mens cruiseskipet MSC Poesia er på kurs rett mot seilbåten. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet. Video: Hans Olav Torgersen/tipser Vis mer

- Det er mange folk akkurat nå som ikke har et sted å dra til, og som trenger pengene tilbake for å kunne få et nytt sted å bo. Det ser ikke bra ut nå, har vedkommende, som ønsker å forbli anonym inntil videre, sagt.

CNN opplyser ikke om eksakt sum passasjerene har betalt, men det skal være snakk om «flere titalls tusen» dollar.

- Jeg er veldig trist og sint. Jeg hadde de neste tre årene av livet mitt planlagt til å bli et ekstraordinært liv, men nå har jeg ingenting. Det er vanskelig å gå videre fra dette, har en annen som skulle vært om bord sagt til kanalen.

Har ikke råd

Passasjerene fikk beskjed om at avgangen ikke blir å skje over en 15 minutter lang video, sendt ut av selskapets tidligere sjefsdirektør. Hun sluttet i stillingen få dager før.

Videoen ble fulgt opp noen dager senere med en beskjed fra Vedat Ugurlu, eier av Miray Cruises. Ugurlu fortalte at han var «ekstremt lei seg for ulempen dette medfører».

Miray Cruises eier Life at Sea Cruises.

Årsaken bak at den tre år lange ferden nå er avlyst, er ifølge Ugurlu at selskapet «ikke har råd å betale 40 til 50 millioner dollar for et skip». Investorer skal ha vært på banen, men skal ha nektet å bidra videre på grunn av «urolige tider i Midtøsten».

Passasjerene vil få et tilbud om refusjon, men det vil ta tid før pengene er tilbakeført. Flere har også fått tilbud om å få dekket overnatting i Istanbul til 1. desember og fly hjem.