Tesla saksøker den svenske staten

Det er bråk om levering av registreringsskilt.

Tesla mener den svenske stat opptrer ulovlig. Foto: Patrick T. Fallon / AFP / NTB
Tesla mener den svenske stat opptrer ulovlig. Foto: Patrick T. Fallon / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Tesla har levert søksmål til Norrköpings tingrett mot den svenske stat, melder svenske Dagens industri.

Det kommer som følge av at Postnord ikke lenger håndterer post som blir sendt til Tesla, i sympati med IF Metalls streik mot selskapet. Om lag 200 ansatte ved Teslas butikker og verksteder krever en ny tariffavtale med selskapet.

For Tesla betyr streiken at de ikke får levert bilskilt til nye biler - noe de selv mener er «diskriminerende».

Streiken er støttet av Transportstyrelsen, men Tesla selv mener at prosessen er ulovlig.

«Dette beslaget av bilskilt utgjør et diskriminerende angrep mot Tesla, uten noen som helst støtte i loven», skal det stå i søksmålet, ifølge Aftonbladet.

Videre ber bilselskapet om å få hente registreringsskilt fra produsenten Scandinavian Motorcenter mens rettsprosessen pågår. De ønsker også å pålegge staten en bot på én million kroner, eller annen sum som tingretten finner passende.

KRASJER: Det blir en stor kjedekollisjon når en sjåfør angivelig tester Teslas fullstendige selvkjøringsfunksjon, samme dag den lanseres. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Opptak via The Intercept Vis mer

Den nevnte streiken har pågått i en måneds tid, og har fått flere selskaper - deriblant statseide Postnord - til å sympatistreike.

Det finnes få andre alternativer for å levere skiltene til bilselskapet, da Postnord er den eneste godkjente leverandøren av post, ifølge en rammeavtale fra Kammarkollegiet.