Colombia:

Tar grep om Pablo Escobars flodhester

Colombia har lenge villet få bukt med den økende bestanden.

Flodhester er ikke et naturlig dyr i Colombia, men kom etter at Pablo Escobar smuglet inn flere på 80-tallet. Foto: Raul Arboleda/AFP/NTB
Flodhester er ikke et naturlig dyr i Colombia, men kom etter at Pablo Escobar smuglet inn flere på 80-tallet. Foto: Raul Arboleda/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pablo Escobar er først og fremst er kjent som «narkokongen», der han gjennom å smugle enorme mengder kokain inn til USA gjorde seg til en av verdens rikeste menn.

Narkobaronen samlet også på eksotiske dyr - deriblant flodhester. På 80-tallet importerte han fire flodhester ulovlig til eiendommen sin i Colombia, og 50 år senere ser landet seg nødt til å ta kontroll over bestanden.

Det skriver BBC.

Steriliseres, deporteres og avlives

Ifølge Colombias miljøminister Susana Muhamad skal 20 flodhester steriliseres, andre blir deportert ut av landet, og i tillegg kommer «noen» til å bli avlivet.

I dag skal bestanden etter Escobars fire «narkoflodhester» ha blitt 166. Lokale myndigheter har lenge ytret ønske om å få ned dette antallet. De har forsøkt sterilisering før, mens noen flodhester også har blitt sendt til dyreparker.

NON STOP: En dyrepasser har en dårlig dag på jobb etter å bli jaget av en enorm flodhest. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vis mer

En av hovedårsaken til at landet ønsker å kontrollere bestanden, er at flodhesten er en fare for miljøet rundt. I fjor erklærte Colombia arten som «invaderende», som ga ytterligere insentiver til å ta drastiske grep.

Ikke naturlig

Tidligere i år foreslo Colombias myndigheter å deportere så mange som 70 flodhester til henholdsvis India og Mexico, ifølge CBS News.

Den gang uttalte myndighetene at de frykter for at populasjonen skal vokse seg til over 400 innen åtte år.

Pablo Escobar har skapt flodhest-kaos i Colombia. Foto: Eric Vandeville/ABACAPRESS.COM/NTB
Pablo Escobar har skapt flodhest-kaos i Colombia. Foto: Eric Vandeville/ABACAPRESS.COM/NTB Vis mer

«Narkoflodhestene» befant seg til å begynne med på Escobars eiendom «Hacienda Napoles», men etter at han ble drept i 1993 fikk de gå fritt.

Forskere har uttrykt bekymring for at flodhestene skal bli et problem for det biologiske mangfoldet i landet, da avføringen blant annet endrer sammensetningen i elvene og påvirker habitatet til andre dyr i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer