Syv flyplassansatte arrestert - skal ha smuglet narkotika

Kobles opp mot en større smuglersak.

Flere titalls kilo med tunge narkotiske stoffer ble forsøkt smuglet. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock/NTB
Flere titalls kilo med tunge narkotiske stoffer ble forsøkt smuglet. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syv ansatte ved Schiphol flyplass i Nederland har blitt arrestert, mistenkt for å være involvert i internasjonal narkotikasmugling, skriver nederlandske AD.

Arrestasjonene skjer etter at det i sommer ble funnet tunge narkotiske stoffer om bord på et fly, som kom fra Schiphol. Det skal ha vært snakk om flere titalls kilo.

Det mistenkes at de syv ansatte skal ha fordelt rollene nøye, der noen skal ha bragt stoffene til flyplassen, mens andre sørget for å få lasten trygt om bord på flyet.

Narkotikaen skal ha blitt fraktet i fem runder.

En flykikker filmer det hårreisende øyeblikket der et Lufthansa-passasjerfly må gjennomføre en landing i intens vind på den portugisiske øya Madeira. Video: Madeira Aviation. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

I fire tilfeller skal den ha blitt funnet i flyets lasterom, da det landet i Asia i sommer. I ett av tilfellene skal narkotikaen ha blitt oppdaget på Schiphol i oktober, skriver avisen.

Etterforskningen pågår fortsatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer