USA:

Student arrestert - truet jødiske medstudenter

Sa han skulle skyte jødiske medstudenter, voldta kvinnelige jøder og halshugge jødiske babyer.

En politibil står parkert foran universitetets jødiske senter. Foto: AP Photo/David Bauder/NTB
En politibil står parkert foran universitetets jødiske senter. Foto: AP Photo/David Bauder/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En student ved det høyt anerkjente Cornell-universitetet i delstaten New York ble denne uken arrestert, etter å ha kommet med alvorlige antisemittistiske trusler mot jødiske medstudenter.

Det skriver flere medier, blant andre BBC.

Inspirert av krigen

Truslene kom i form av innlegg på nettstedet Greekrank, som blir brukt av mange studenter på Cornell. Den gjeldende studenten gikk under navnet «hamas», og skal blant annet ha truet med å voldta jødiske kvinner og «halshugge alle jødiske babyer».

Handlingene blir sett i sammenheng med den pågående krigen mellom Israel og Hamas. Ifølge nettstedet har konflikten økt spenningen blandt studenter på amerikanske universiteter.

SKOLESKYTING: 11 år gamle Miah Cerillo rystet Kongressen i Washington da hun vitnet om hva hun var med om opplevde Robb Elementary School i Uvalde, Texas. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ifølge aktoratet skal studenten - som er på sitt tredje studieår ved universitetet - også ha truet med å ta med våpen på skolen og «skyte alle dere jøder», skriver NBC News.

Fordømmer handlingene

I en uttalelse sier universitetet at de har økt sikkerheten på området de neste dagene. De tar også sterkt avstand for studentens uttalelser.

«Vi fortsetter å være sjokkerte og fordømmer disse forferdelige, antisemittistiske truslene og vi mener de bør straffeforfølges av fult omfang».

FBI har siktet studenten for forholdene. Han risikerer opp til fem års fengsel, i tillegg til å måtte betale opp mot 250 000 dollar. Den siktede er ventet å møte i retten allerede onsdag.

Ifølge NBC News har han erkjent å ha skrevet de nevnte truslene og delt dem på nettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer