Italia:

Stenger turistattraksjon: - Vil gjøre det trygt

Nedstengingen kan ta flere år.

Piazza di Porta Ravegnana, et torg i Bologna i Italia, og de to tårnene Garisenda og Asinelli. Foto: Michele Nucci/LaPresse/Shutterstock/NTB
Piazza di Porta Ravegnana, et torg i Bologna i Italia, og de to tårnene Garisenda og Asinelli. Foto: Michele Nucci/LaPresse/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Italia kryr av arkitektur som trekker til seg turisme. Colloseum i Roma og det skjeve tårnet i Pisa er eksempler på det, men Pisa er ikke det eneste stedet med skjeve bygninger.

I Bologna finner du de berømte to tårnene Asinelli og Garisenda, som skal ha blitt reist på 1100-tallet. Sistnevnte tårn kjennetegnes for å være skjevt, men nå har lokale myndigheter besluttet å stenge av tårnet.

Årsaken er at de frykter det skal falle.

De to tårnene har stor symbolsk verdi for Bologna. Foto: Historia/REX/NTB
De to tårnene har stor symbolsk verdi for Bologna. Foto: Historia/REX/NTB Vis mer

- Vi tar ikke grep fordi vi tror det kan kollapse når som helst, men vi griper inn fordi vi ønsker å gjenopprette det og gjøre det trygt, har ordføreren i byen uttalt, ifølge The Guardian.

For å forsikre seg om at området er trygt, har de også stengt nabotårnet og torget rundt bygningene.

To hester ble sendt til veterinær etter hesteløpet i Italia. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV-sporten. Vis mer

I forhold til det ovennevnte skjeve tårnet i Pisa, som skråner 3,9 grader, er Garisenda-tårnet 4 grader skjevt.

Tårnet har tiltrukket seg en rekke mennesker - også kjente folk som Charles Dickens og Johann Wolfgang von Goethes, som begge har omtalt tårnet i henholdsvis «Bilder fra Italia» og «Italian Journey».

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer