Finland:

Stenger hele grensen mot Russland

Det melder den finske avisen Helsingin Sanomat.

Den finske statsministeren Petteri Orpo har tatt situasjonen på grensen alvorlig. Foto: Seppo Samuli / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT / NTB
Den finske statsministeren Petteri Orpo har tatt situasjonen på grensen alvorlig. Foto: Seppo Samuli / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finland har besluttet å stenge alle grensene mot Russland, melder Helsingin Sanomat.

Det skjer etter etter en konflikt rundt flyktninger som ulovlig tar seg inn til den finske grensen gjennom Russland.

Landet stengte først flere grenseoverganger 16. november, men lot én stå åpne slik at det var mulig for noen å komme inn i landet. Etter flere diskusjoner skal den finske regjeringen nå ha besluttet å stenge alle overganger.

Bare godstrafikk vil kunne ta seg inn til Finnland via grenseovergangene, ifølge avisen.

Finland mener at russiske grensevakter har endret måten de håndterer flyktninger på, og hevder blant annet at de har fraktet asylsøkere som ikke har tillatelse til å oppholde seg i Schengen til den finske grensen.

Handlingene har av finske myndigheter blitt omtalt som et hybridangrep, og de mener Russland straffer Finland for å ha et ønske om å innlemmes i Nato.

Finland stenger grensene etter det statsministeren beskriver som en «hybrid angrepsoperasjon» mot Europas østlige grense. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Tirsdag morgen varslet landets statsminister Petteri Orpo at en fullstendig stenging av grensen nærmet seg. Samme ettermiddag har to kilder opplyst til Helsingin Sanomat at grensen stenges.

Eneste mulige måte for asylsøkere å ta seg inn i Finland blir da via flyplasser eller båthavner, skriver avisen. Den finske regjeringen er ventet å holde en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, der de redegjør for avgjørelsene.