Starbucks-sjefen har fått nok: - Feilinformasjon

Kaffekjeden er rammet av krigen på Gaza.

Starbucks-ansatte fikk en mail fra sjefen denne uken. Foto: Mark Lennihan/AP Photo/NTB
Starbucks-ansatte fikk en mail fra sjefen denne uken. Foto: Mark Lennihan/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

I et brev til sine ansatte, skriver Starbucks-sjef Laxman Narasimhan at folk som den siste tiden har protestert mot kaffekjeden har blitt villedet av feilinformasjon, skriver CNN.

Etter at krigen på Gazastripen brøt ut 7. oktober i år, har flere boikottet og demonstrert mot kaffeselskapet Starbucks.

Fordømmer handlingene

Opprøret stammer blant annet fra en melding på sosiale medier fra en fagforening for Starbucks ansatte, som tidligere i høst viste sympati for Palestina. Foreningen, som kaffegiganten har tatt avstand fra, autoriserte aldri meldingen og slettet den derfor etter kort tid.

Det var likevel nok til å få flere til å mene at Starbucks støtter Hamas, som i USA anses som en terrororganisasjon.

I et brev som ble sendt ut tirsdag til selskapets ansatte, fordømmer Narasimhan krigshandlingene i både Israel og på Gazastripen.

Istedenfor å helle kaffegrut rett i sluket bør du finne fram litt tørkepapir. Da kan du enklere kaste det i matsøpla og unngå både tette rør og rotter på besøk. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

«Byer over hele verden - inkludert her i Nord-Amerika - har sett eskalerende protester. Mange av våre butikker har opplevd hendelser med hærverk. Vi ser at protestantene er påvirket av feilinformasjon på sosiale medier om hva vi står for», skrev han ifølge BBC, og fortsatte:

«Vårt standpunkt er klart og tydelig. Vi står for menneskeheten».

Kjemper mot foreningen

Starbucks' økonomi er ikke god for tiden, og selskapets aksjer hadde nylig det største fallet noensinne, ifølge CNN.

Det hjelper da lite at også de ansatte står i kamp mot kaffegiganten, over forhandlinger om bedre lønn og arbeidsvilkår. Blant de 9300 kaffesjappene i USA, er bare 350 av dem organiserte.

Starbucks-ansatte demonstrerte mot selskapet i New York i november. Foto: Bebeto Matthews/AP Photo/NTB
Starbucks-ansatte demonstrerte mot selskapet i New York i november. Foto: Bebeto Matthews/AP Photo/NTB Vis mer

Noen av disse er med i Workers United, fagforeningen som delte støtte til Palestina.

Starbucks har fullt og helt tatt avstand fra organisasjonen, og saksøkte de i høst, med krav om at de skulle slutte å bruke selskapets navn og logo. Foreningen kom derimot med et motsøksmål.

De hevdet at Starbucks forsøkte å ødelegge foreningens omdømme, og påsto at selskapet drev med en «anti-foreningskampanje» der de «på falskt grunnlag angrep foreningens omdømme».