«Star Wars»-hjelm selges til ellevill pris

Skuespiller Anthony Daniels selger deler av sin private «Star Wars»-samling.

Anthony Daniels, skuespilleren bak «Star Wars» elskede robot C-3PO, har bestemt seg for kvitte seg med hjelmen fra 1977. Foto: Reuters/Suzanne Plunkett/NTB
Anthony Daniels, skuespilleren bak «Star Wars» elskede robot C-3PO, har bestemt seg for kvitte seg med hjelmen fra 1977. Foto: Reuters/Suzanne Plunkett/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Anthony Daniels spilte rollen som den berømte roboten C-3PO i hele 11 «Star Wars»-filmer.

Filmene har opp gjennom tiden fått en massiv følgerskare i alle aldere verden over - og nå kan én bli den heldige eieren av ett av robotens originalhjelmer, skriver The Guardian.

I hvert fall hvis man er villig til å bla opp.

Daniels selger nemlig gullhjelmen til C-3PO fra filmen «Star Wars: A New Hope» fra 1977, sammen med rundt 200 andre gjenstander fra sin karriere innenfor filmuniverset.

Men prisen er ikke for mannen på gata. Hjelmen er nemlig estimert å bli solgt for rundt 1,22 millioner dollar. Det tilsvarer over 12 millioner kroner.

«Star Wars»-kostyme skapte uro. Video: ViralHog Vis mer

Ifølge BBC føler Daniels «det er på tide» å kvitte seg med «Star Wars»-kolleksjonen. C-3PO-hjelmen er fra den aller første filmen - og har derfor stor verdi.

- Jeg skjønte at jeg har alle disse tingene og det er ikke det at de ikke er elsket, men de blir aldri sett på, for vi har de ikke rundt om i stuen. (...) Vil jeg føle meg trist over å skille meg fra dem? Nei. Jeg vil nyte det faktum at folk vil sette pris på dem og viser dem frem, har Daniels uttalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer