Sparket fra storfilm etter Gaza-uttalelser

Får ikke bli med i den syvende filmen.

Skuespiller Melissa Barrera blir ikke å se i den syvende filmen av «Scream». Foto: John Locher/AP Photos/NTB
Skuespiller Melissa Barrera blir ikke å se i den syvende filmen av «Scream». Foto: John Locher/AP Photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden 1996 har «Scream» filmene tiltrukket seg ivrige seere, på utkikk etter en komisk skrekkopplevelse. Mens den sjette filmen kom tidligere i år, er det ventet at en syvende film kommer i løpet av et par år.

I både den sjette og syvende filmen har Melissa Berrara spilt en av hovedrollene, som karakteren Sam Carpenter.

Hun blir derimot ikke å se i «Scream VII», ettersom hun nylig fikk sparken som følge av at hun tok side med Palestina i Gaza-krigen, skriver Variety.

Mener hun delte antisemittisme

Siden krigen på Gazastripen eskalerte etter 7. oktober, har skuespilleren flere ganger delt om krigen på sosiale medier. Hun skal blant annet ha delt et innlegg på Instagram, som beskrev situasjonen på Gaza som «et folkemord» og «etnisk rensing».

I et innlegg fra 27. oktober oppfordret hun folk om å komme sammen for både Palestinere og Israelere. Hun krevde videre at amerikanske myndigheter skulle legge press på landene om våpenhvile.

Den palestinske statsministeren Mohammed Shtayyeh skulle redegjøre for forholdene til befolkningen i Gaza under sin åpningstale i statsråd. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

En talsperson for Spyglass Media Group, produksjonsselskapet bak «Scream», har uttalt overfor Variety at Berrara ikke ble sparket for å støtte Palestina, slik noen mener.

I stedet hevder vedkommende at hun har spredt antisemittisme.

- «Spyglass» ståsted er klinkende klart: Vi har nulltoleranse for antisemittisme og oppfordring til hat på noen måte, inkludert falske referanser om folkemord, etnisk rensing, Holocaust forvrengning eller noe som åpenbart krysser grensen til hatytringer, sier talspersonen til magasinet.