Soppdrap-siktet skal ha forsøkt å drepe eksmannen tre ganger

Møtte i retten fredag.

Erin Patterson snakket med lokale medier utenfor sitt hjem i Leongatha i den australske delstaten Victoria. Foto: AAP/Nine News/Reuters/NTB
Erin Patterson snakket med lokale medier utenfor sitt hjem i Leongatha i den australske delstaten Victoria. Foto: AAP/Nine News/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken ble det kjent at australske Erin Patterson (49) er siktet for å ha drept tre personer med giftig sopp.

Patterson skal ha hatt besøk av ekssvigermor, ekssvigerfar og tidligere svigerinne og hennes ektemann, da hun serverte lunsj med nettopp sopp til. Det skal imidlertid ha vært grønn fluesopp, som er svært giftig.

Tre ble forgiftet og døde senere på sykehuset, mens svigerinnens ektemann overlevde, skriver CNN.

Patterson har nektet for at hun hadde av hensikt å drepe noen, og har forklart at hun selv måtte på sykehus etter måltidet. Hun ble imidlertid pekt på som mistenkt i saken, da barna hennes aldri ble syke.

Hun har hevdet å ha brukt en miks av sjampinjong fra dagligvarebutikken og tørket sopp kjøpt fra en asiatisk butikk flere måneder i forveien.

FULL AV MARK: Har du vært på sopptur og kommet hjem uten å helt vite hva du bør gjøre med soppen? Da har du kommet til riktig plass. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Patterson møtte i retten fredag, der det ble bestemt at saken skal behandles i mai 2024. I rettsdokumenter BBC har fått tilgang på, hevdes det at det nevnte tilfellet ikke er første gang 49-åringen prøver å forgifte noen.

Politiet mener at Patterson skal ha forsøkt å drepe eksmannen sin hele tre ganger tidligere, i perioden mellom november 2021 og september 2022.

Lunsjen med familien hans skal ha vært et fjerde forsøk. Han endte derimot ikke opp med å spise sammen med dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer