Slår alarm etter dødelig gymsalkollaps

I juli kollapset en annen gymsal i provinsen etter kraftig regn.

Det har kommet store mengder snø i Heilongjiang-provinsen i Kina. Foto: Costfoto/NurPhoto/Shutterstock/NTB
Det har kommet store mengder snø i Heilongjiang-provinsen i Kina. Foto: Costfoto/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld kollapset en gymsal i Jiamusi i Heilongjiang-provinsen nordøst i Kina. Det skjer etter noen dager med store mengder snøfall.

Tre skal ha dødd som følge av ulykken. I tillegg skal én ha blitt alvorlig skadet, ifølge nyhetsbyrået Zinhua, skriver BBC.

Ifølge Reuters skal syv mennesker ha oppholdt seg inne i bydningen da kollapsen skjedde. Flere av dem skal ha vært barn i mellomskolealder.

Stort snøfall

Dette er den andre kollapsen av en lignende betongbydning siden i sommer. Da kollapset en gymsal i Qiqihar, som ligger i den vestlige delen av provinsen. Årsaken den gang ble sagt å være kraftig regnbyger.

Nå krever befolkningen i provinsen svar - og stiller seg kritiske til myndighetenes påståtte kontroller av bygninger etter ulykken i sommer.

Det er ikke uvanlig med snøfall og ekstrem kulde i Heilongjiang-provinsen, men det spekuleres likevel på om de siste dagenes snøfall kan ha hatt en påvirkning på den fatale bygningskollapsen. Ingen årsak er i skrivende stund fastslått.

Heilongjiang-provinsen ble i helgen rammet av sesongens første store snøfall. Det kan ha fått fatale konsekvenser. Foto: AFP / China OUT / NTB
Heilongjiang-provinsen ble i helgen rammet av sesongens første store snøfall. Det kan ha fått fatale konsekvenser. Foto: AFP / China OUT / NTB Vis mer

- Menneskeskapt tragedie

«Kollapsen på gymsalen i Qiqihar var ikke lenge siden, og det var kontroller overalt etter det - hva innebar disse sjekkene? Dette er en tilsynelatende menneskeskapt tragedie», skal en ha skrevet på det kinesiske nettstedet Weibo, ifølge BBC.

Kommentaren skal ha fått hele 9000 likerklikk.

VÆR: Snøen daler ned over Østlandet og fører til glatte veier og ulykker mandag 30 oktober. Video: Dagbladet-tipser. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

«Heilongjiang igjen, gymsal igjen. Dårlig kvalitet, morderprosjekt», skal en annen ha skrevet.

Ifølge kanalens undersøkelser, skal det ha blitt gjennomført en sikkerhetskontroll på gymsalen som nå er kollapset i juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer