Skulle til Bahamas, endte opp i Canada: - Hadde ikke noe valg

Cruiseturistene hadde gledet seg til solfylte Karibia, men slik ble det ikke.

MSC Meraviglia er et av verdens største cruiseskip. Foto: Peter Jolly/REX/NTB
MSC Meraviglia er et av verdens største cruiseskip. Foto: Peter Jolly/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Lørdag la cruiseskipet MSC Meraviglia ut på en reise som skulle ta passasjerer fra Brooklyn i New York til solfylte Bahamas i Karibia.

Men slik ble det ikke.

I stedet er cruiseskipet ventet å legge til i Canada torsdag, skriver ABC News.

Storm stoppet turen

Grunnen til den plutselige ruteendringen er «på grunn av uønsket og raskt forverret vær, som ville ha gjort det umulig å trygt nå det sørlige Atlanterhavet fra New York City.», forteller cruiseselskapet til kanalen.

Det har den siste uken vært dårlig vær rundt Florida og ned mot Bamabas. Uværet har gjort at flere hundre tusen har vært uten strøm, og flere har omkommet, skriver ABC.

MSC Meraviglia skal i løpet av den siste uken har besøkt Boston og Maine i New England-regionen i USA, nord for New York, skriver CBS. Det betyr at det ble en langt kaldere reise for gjestene enn først ventet.

En seilbåt får motortrøbbel i Drøbaksundet mens cruiseskipet MSC Poesia er på kurs rett mot seilbåten. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet. Video: Hans Olav Torgersen/tipser Vis mer

Kort varsel

Lakeya Allen er blant passasjerene på cruiset som hadde sett frem til varme dager på Bahamas. Reisen hadde blitt planlagt i nesten ett år, og hun skulle reise med egen og sin søsters familie, som en julegave til barna.

- Vi sa: «Hei, dere. Dere får muligheten til å dra til Bahamas». Vi er fra Chicago, så vi ville ha et værskifte. Jeg kunne aldri se for meg at vi skulle ende opp i kaldt vær, forteller hun til Good Morning America.

Ifølge selskapet fikk passasjerene tilbud om å kansellere turen og heller få tilbake kreditt som de kunne bruke på en annen reise. Dette var ikke et valg de fikk med en gang, ifølge Allen.

- Da de først sendte ut beskjeden, skulle jeg ønske at de hadde gitt oss et valg med en gang så vi i det minste hadde et valg. Vi hadde ikke noe valg over hodet, hevder hun til kanalen.

Allen forteller at det var overraskende kort varsel.

- Det eneste alternativet

Cruiseskipet mener ruteendringen var det beste valget. På grunn av at ruteendringen skjedde på nettopp kort varsel, innebar det også komplisert planlegging for selskapet, som måtte sørge for å ha steder å legge til kai.

DEMONSTRERER: Ankomsten av cruiseskipet MSC Orchestra i Venezia, Italia, har skapt store reaksjoner i den historiske byen. Video: KameraOne. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV Vis mer

- Det eneste alternativet ville vært å ta mer ekstreme steg, som å kansellere hele turen - og dermed tusenvis av folks ferier - momentant, sier selskapet.

Det er ikke ulovlig for cruiseskip å endre opprinnelig rute. Flere cruise opererer med kontrakter som tillater endringer, hvis vær eller andre vesentlige faktorer spiller inn.