Østerrike:

Skigondol kollapset - fire fløyet til sykehus

Én av dem er i livstruende tilstand.

En skigondol har kollapset i Østerrike, melder lokale medier. Turister skal være blant de skadde. Foto: Barbara Gindl/APA/AFP/Austria OUT/NTB
En skigondol har kollapset i Østerrike, melder lokale medier. Turister skal være blant de skadde. Foto: Barbara Gindl/APA/AFP/Austria OUT/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

En skigondol skal ha kollapset i et alpintområde i Tirol i Østerrike tirsdag formiddag, melder lokale medier, ifølge Nieuwsblad.

Fire ble hentet ut fra ulykkesstedet med helikopter, og skal være alvorlig skadd. Blant dem skal en være i livstruende tilstand, skriver avisen.

Mens Nieuwsblad skriver at det skal dreie seg om danske turister, er politisjef Michael Haid forsiktig med å slå fast hvor personene kommer fra.

- Alt vi vet er at det dreier seg om en far, hans sønn og datter og en onkel. Så det er trolig en familie. Vi vet ikke ennå hvor de kommer fra, sa han tirsdag formiddag, ifølge den østerriske kanalen ORF.

SNØSKRED: Her blir skiløpere tatt av et snøskred i Østerrike, som førte til en redningsaksjon med rundt 200 personer. Video: Stefan Albrecht Vis mer

Et tre skal ha falt over vaieren som holder gondolbanen oppe, noe som førte til at gondolen falt. Det er uvisst fra hvilken høyde ulykken skjedde. ORF rapporterer imidlertid at det skal være snakk om syv meter.

De involverte ble flydd til sykehus i Innsbruck og Zams.

- De fire involverte er alvorlig skadd, har politiet opplyst.

Politiet har slått fast at det ikke var snakk om teknisk feil eller menneskelig svikt. Om lag 60 gondoler skal ha vært i luften da ulykken skjedde. Det ble rapportert tre andre skadde, men deres gondol hang fortsatt i luften.