Skal møte Kinas president

Møtes etter et turbulent år.

President Joe Biden og president Xi Jinping under G20-toppmøtet i 2022. Foto: AP Photo/Alex Brandon/NTB
President Joe Biden og president Xi Jinping under G20-toppmøtet i 2022. Foto: AP Photo/Alex Brandon/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Joe Biden skal møte Kinas president Xi Jinping 15. november, opplyser Det hvite hus ifølge Reuters.

Hensikten med møtet skal være å diskutere USAs forhold til Kina, åpen kommunikasjon, samt regionale og globale problemstillinger.

- Forholdet er ikke som for fem eller ti år siden, vi snakker ikke om en lang liste med resultater eller leveranser. Målene her handler egentlig om å administrere konkurransen, forhindre negative sider av risikoen for konflikt og å sikre at kommunikasjonskanaler er åpne, har en talsperson fortalt om møtet, ifølge CBS.

Forholdet mellom Kina og USA har blitt beskrevet som «iskaldt».

Xi og Biden møttes sist i fjor høst, så dette blir det andre møtet i deres presidentperioder. Ifølge AP skjer møtet på sidelinjen av Apec-møtet i San Fransisco, der flere andre høytstående personer er ventet å delta.

Det har lenge vært ventet et møte mellom de to statslederne, men det er først nå informasjonen er bekreftet. Møtet kommer etter et turbulent år mellom landene.

President Joe Biden avslutter en pressebreif og hastes til «kriserommet» i Det hvite hus. Vis mer

4. januar i år kom det meldinger om at amerikansk luftvern hadde skutt ned en ballong som viste seg å tilhøre Kina. Selv hevdet landet at det var en værballong på avveie - mens Pentagon sto fast på at det var en spoinballong.

Ballongen skal ifølge amerikanske tjenestemenn ha inneholdt etterretningsmateriale, som bekrefter USAs mistanker.

Hendelsen minimerte forventningene om en bedring i forholdet mellom USA og Kina - til tross for at statslederne ble enige i november i fjor om å forsette samtaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer