Skattelistene 2022:

Sindre Finnes med inntektsbyks

Skattelistene for 2022 er tilgjengelig.

I høst har det stormet rundt Sindre Finnes og aksjehandlingen hans. Foto: Heiko Junge / NTB
I høst har det stormet rundt Sindre Finnes og aksjehandlingen hans. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skattelisten for 2022 er klar. Trykk HER for å søke i ditt område!

Sindre Finnes (59) har siden 1996 vært gift med tidligere statsminister Erna Solberg (62). I samme periode har han også jobbet som fagsjef i Norsk Industri, den største landsforeningen i NHO.

I høst har han blitt flittig omtalt - og kritisert - i norske medier, etter at Solberg kunne avsløre at ektemannen hadde foretatt seg 3290 aksjekjøp mens hun satt som statsminister.

Det var til og med 2021.

Dette tjente han

Onsdag ble skattelistene for i fjor, altså 2022, publisert. Der står Finnes oppført med 2,3 millioner kroner i inntekt. I tillegg har han en registrert formue på i overkant av 3,5 millioner.

Året før sto han oppført med 1 548 737 i inntekt, og en formue på 2 340 577.

Kona Erna Solberg står oppført med en inntekt på 1,4 millioner for 2022. Hun har en formue på 4,6 millioner.

Det betyr at ekteparet i fjor hadde en samlet inntekt på 3,7 millioner kroner i fjor.

Ola Borten Moe

Frem til i august var Ola Borten Moe (47) landets forsknings- og høyere utdanningsminister under Jonas Gahr Støres regjering. I sommer innrømmet han å ha brutt habilitetsreglementet til regjeringen.

Også han hadde kjøpt aksjer, deriblant i våpenselskapet Kongsberg Gruppen 5. januar. Borten Moe handlet for 415 000 kroner, bare en uke før regjeringen kunngjorde at de skulle inngå en kontrakt om ammunisjonkjøp for inntil 2,6 milliardeer kroner fra Nammo.

Ola Borten Moe. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Ola Borten Moe. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Overfor E24 innrømmet Borten Moe å ha feilvurdert egne aksjekjøp.

- Jeg tenkte at jeg som norsk borger, som alle andre, kunne kjøpe enkeltaksjer i store, norske, solide industriselskaper som er viktig for landet. Og det står nå veldig klart for meg at det er en åpenbar feilvurdering, har Borten Moe fortalt nettstedet.

I skattelistene for 2022 står han oppført med en inntekt på 1,6 milliooner kroner, i tilegg til en formue på 10 millioner kroner.

Ola Petter Flem

I kategorien «aksjehandlerne» finner man også tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldts ektemann Ola Petter Flem. Han, i likhet med Borten Moe, skal også ha handlet aksjer i blant annet Kongsberg Gruppen.

1. oktober, to uker før kona tiltrådte som minister under Jonas Gahr Støre i 2021, eide han aksjer i fire ulike selskaper til totalt 635 500 kroner, ifølge TV 2.

Huitfeldt er ikke lenger utenriksminister, da hun tidligere i høst måtte gå av som følge av ektemannens aksjehandler.

Anniken Huitfeldt og Ola Petter Flem. Foto: Lise Åserud / NTB
Anniken Huitfeldt og Ola Petter Flem. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Det satt til side, vises ikke de eventuelle aksjeinntektene i ligningstallene for fjoråret. I skattelisten står Flem nemlig oppført med 479 936 kroner i inntekt, og null i formue.

En av årsakene til at Flem ikke står oppført med formue, kan være at alt ligger i eksempelvis bolig, bil og - aksjer.