Shakira har inngått forlik

Det melder Reuters.

Artisten Shakira var tiltalt for skatteunndragelse på 14,5 millioner euro. Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP, File/NTB
Artisten Shakira var tiltalt for skatteunndragelse på 14,5 millioner euro. Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP, File/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Shakira har inngått forlik med spanske skattemyndigheter, melder Reuters. Det skjer etter at rettssaken mot henne skulle starte i Barcelona mandag.

Artisten var tiltalt for å ikke ha betalt 14,5 millioner euro i skatt, og det har blitt lagt ned en påstand av påtalemyndigheten om åtte års fengsel. I tillegg risikerte hun en bot på 28 millioner euro, som tilsvarer 329 millioner kroner.

Nå som et forlik er inngått, blir det ingen rettssak.

Forliket skal innebære en bot, men Shakira slipper dermed fengsel, skriver Reuters. Summen artisten nå må betale, er ikke kjent.

Det var i perioden 2012 til 2014 at artisten skal ha unngått å betale 14,5 millioner euro i skatt, tilsvarende 171 millioner norske kroner, til spanske skattemyndigheter.

En 23 år gammel kvinne døde etter en Taylor Swift-konsert. Popstjerna er knust etter dødsfallet. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: AP / X Vis mer

Shakira har derimot hele tiden nektet straffskyld, og påstått at hun har betalt det hun skyldte før søksmålet ble levert. Hun har også stått på sitt om at hun ikke bodde i Spania i den gjeldende perioden, da jobben hennes gjorde at hun levde et «nomadeliv», skriver Reuters.

Artisten er for øyeblikket under etterforskning for et andre tilfelle av skatteunndragelse. Påtalemyndigheten hevdet tidligere i år at hun i 2018 skal ha unngått å betale 6,6 millioner euro i skatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer