Rekordsalg vekker oppsikt

Solgt for elleve ganger så mye enn estimert.

Avdøde prinsesse Diana og prins Charles i Firenze i 1985. Foto: Mauro Carraro/REX/NTB
Avdøde prinsesse Diana og prins Charles i Firenze i 1985. Foto: Mauro Carraro/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

I 1985 var prinsesse Diana og det som da var prins Chalres på kongelig turné i Italia, der førstnevnte var kledd i en lengre ballerina-inspirert kjole, av sort og lilla fløyel.

38 år senere har kjolen vist seg å få en helt spesiell verdi.

Ellevill pris

Nylig ble kjolen solgt på auksjon, med en estimert pris til 100 000 dollar. Det tilsvarer i overkant av én million norske kroner. Den ble derimot solgt til mye mer, ifølge BBC.

Denne kjolen ble nylig solgt på auksjon. Foto: Mauro Carraro/REX/NTB
Denne kjolen ble nylig solgt på auksjon. Foto: Mauro Carraro/REX/NTB Vis mer

Kjolen har nemlig slått en rekord innen moteverdenen. Det er den dyreste kjolen solgt på auksjon som har tilhørt prinsesse Diana.

Solgt til elleve ganger prisen den først ble estimert til å selges for, har den i dag en verdi av 1 148 080 dollar, som tilsvarer over 11,9 millioner kroner.

Moteikonet Diana

Første gang Diana ble sett i kjolen, var under den nevnte turen til Italia, nærmere bestemt under en middag i Firenze. Hun bar den atter en gang året etter, den gang under Vancouver Symphony Orchestra.

Kjolen var designet for Diana av Jacques Azagury, der skjørtet skulle minne om prinsessens sans for ballett, skriver kanalen.

Dette er riktignok ikke første gang et kjøp av Dianas eiendeler får stor oppmerksomhet. Plagg - i likhet med smykker - hun har båret, har blitt solgt for mange millioner verden over.

Diana ble av mange ansett som ett av sin tids største moteikoner, og å eie noe som en gang tilhørte henne har derfor stor verdi.