Skattelistene 2022:

Regjeringens store vinner

... til tross for et inntektsfall fra året før.

Næringsminister og nestleder i Arbeiderpartiet Jan Christian Vestre. Foto: Terje Pedersen / NTB
Næringsminister og nestleder i Arbeiderpartiet Jan Christian Vestre. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Ligningstallene for 2022 er klare, og dagen der nysgjerrigheten for mange tar overhånd er her. Det betyr også at man får et innblikk i hva de som styrer dette landet tjener.

Statsminister Jonas Gahr Støre tjente i fjor 3 529 098. I tillegg skattet han over 1,9 millioner kroner. Det har også vært stort fokus på Gahr Støres formue opp gjennom tiden.

I år står den oppført med 60,3 millioner kroner.

Troner listen

Men Norges statsminister er likevel ikke den som tjener mest i regjeringen. Det er det hans egen nestleder i Arbeiderpartiet Jan Christian Vestre som gjør.

Vestre, som også er landets næringsminister håvet i fjor inn 4,49 millioner kroner. Formuen hans står seg fortsatt godt - den har nemlig nådd 100 millioner kroner.

Til sammenligning tjente han året før 6 574 559 - altså viser fjoråret et økonomisk fall, i hvert fall på der som regnes som inntekter.

Formuemessig gjør han er kjempebyks fra 72 millioner kroner i 2021.

Av 20 regjeringsmedlemmer, tjente bare tre under én million kroner: Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (AP), kultur- og likestillingsminister Lubna Boby Jaffery (AP) og fiskeri- og havminister Cecilie Terese Myrseth (AP).

De tjente henholdsvis 951 183, 918 221 og 772 252 kroner.