Radiostasjonen avbrøt låt: - Den spiller vi ikke

P4 Stockholm innså at låten ikke passet å spille etter et spesielt intervju.

Etter et intervju om den dødelige heisulykken, måtte svenske P4 avbryte låt. Foto: NTB
Etter et intervju om den dødelige heisulykken, måtte svenske P4 avbryte låt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Mandag denne uken rykket nødetatene ut til en melding om at en heis på et byggeområde i Stockholm hadde rast 20 meter. Fem personer omkom i ulykken.

På onsdag ble Nadja Lukin fra Arbeidsmiljøverket i Sverige intervjuet i radioprogrammet «Förmiddag i P4 Stockholm», der ulykken var tema. Det var en alvorspreget samtale, som ble etterfulgt av en låt fra radiostasjonens låtregister.

Etter ett minutt og 20 sekunder ble derimot låten avbrutt, skriver Expressen.

Beklager hendelsen

- Den lå i spillelisten. Den spiller vi ikke akkurat nå, uttalte programlederen.

Låten som ble spilt var «Six feet under» av det svenske bandet Smash into peaces, der det synges om at noen er begravet i livet seks meter under bakken.

I stedet kjørte de i gang en ny låt.

I ettertid har kanalsjef for P4 Stockholm Alisa Bosnic beklaget hendelsen. Hun forklarer at det er slik som kan skje på direktesendt radio, der låtene gjerne er forhåndsbestemt.

«Da vi la merke til det, bestemte vi oss for å avbryte sangen nettopp fordi den ikke passet for anledningen», skriver hun i en e-post til Expressen.

Vil granske norske heiser

Heisulykken skjedde som nevnt på en byggeplass tidlig mandag morgen. Et større granskingsarbeid er satt i gang, og det vites fortsatt ikke eksakt hendelsesforløp eller årsak til at heisen falt.

Til tross for dette, anbefaler det norske Arbeidstilsynet torsdag en kontroll av byggeplassheiser også i Norge, skriver de i en pressemelding.

Kontrollene vil bli gjort av en «sakkyndig virksomhet eller en annen kompetent person».

Mer om