Prosjektet på «dødsbroen» er ferdigstilt

- Jeg er så takknemlig.

Et mangeårig prosjekt på Golden Gate-broen i San Francisco er ferdigstilt. Foto: Eric Risberg/AP Photo/NTB
Et mangeårig prosjekt på Golden Gate-broen i San Francisco er ferdigstilt. Foto: Eric Risberg/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt! Last ned for Iphone og Android.

Golden Gate-broen i San Francisco er et populært turistmål, og er utvilsomt blant USAs mest ettertraktede turistmål. Broen har likevel ikke bare et godt omdømme.

Siden den åpnet i 1937, har over 2000 mennesker tatt sitt eget liv etter å ha hoppet fra broen og ned i San Francisco-bukten. Flere har blitt stoppet, andre har angret før de rakk å prøve, men det estimeres at mange har hoppet og ikke blitt funnet, ifølge The New York Times.

Dermed tenkes det at mørketallene er store. Nå står imidlertid et etterlengtet prosjekt klart, og skal sørge for færre dystre tall.

Langt prosjekt

«Vi er glade for å kunngjøre at fra 1. januar 2024, så er Golden Gate-broen sikret med en sammenhengende fysisk selvmords-barriere, som er installert over hele broens lengde.», heter det i en uttalelse fra Paolo Cosulich-Schwartz, direktør for enheten som fører tilsyn ved broen, ifølge The Guardian.

«Nettet fungerer allerede som planlagt, ved å redde liv og å hindre folk i å komme til broen for å skade seg selv.», sier Cosulich-Schwartz videre.

GOLDEN GATE: Mange beboere i San Fransisco undrer seg over den lyden som kommer fra den ikoniske Golden Gate-brua. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Å selvmordssikre broer er ikke noe nytt. Også i Norge gjøres dette flere steder. Sikringen av Golden Gage har derimot vært etterspurt i lang tid og det er over et tiår siden prosjektet først ble godkjent.

Selve byggingen av nettet begynte i 2018, men har tidvis blitt utsatt av ulike årsaker.

Hoppet og angret

Nå som nettet endelig er oppe, har flere uttrykt glede. En av dem er Kevin Hines, som selv hoppet fra broen høsten i år 2000, da han var 19 år gammel.

Han angret med en gang han slapp taket og falt mot vannet. Han overlevde på mirakuløst vis.

- Hadde nettet vært der da, hadde jeg blitt stoppet av politiet og fått hjelpen jeg trengte umiddelbart, og aldri brukket nakken, aldri knust tre ryggvirvler og aldri vært på veien jeg var på, har Hines fortalt AP.

Han er nå en forkjemper for selvmordsforebygging. Hines egen far er blant de som var med å starte prosjektet på Golden Gate.

- Jeg er så takknemlig for at en liten gruppe likesinnede aldri ga opp på noe så viktig, sier Hines videre.