Prins Harrys søksmål går for retten

Har saktøkt britiske Daily Mail for påstått telefonavlytting og krenkelse av personvernet.

Prins Harry og Elton John er blant dem som nå skal møte i retten mot Daily Mail. Foto: Utrecht Robin/Action Press/REX/NTB
Prins Harry og Elton John er blant dem som nå skal møte i retten mot Daily Mail. Foto: Utrecht Robin/Action Press/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyesterett har bestemt at prins Harry, Elton John og fem andre høyprofilerte briters sak mot Associated Newspapers skal gå for retten, melder Reuters.

Associated Newspapers er utgiveren av den britiske tabloidavisen Daily Mail.

«Grove brudd på personvernet»

Prinsen og de seks andre påsto blant annet at det hadde blitt hyret inn privatetterforskere, som brukte metoder som telefonavlytting og gjorde andre krenkelser mot personvernet deres.

Forlaget har avvist alle anklager, og under en høring i mars ba det om at saken ikke ble tatt til rettssak.

Det ble under høringen i mars påstått at kjendiser og kongelige har blitt utsatt for «avskyelig kriminell aktivitet» og «grove brudd på personvernet», ifølge Sky News.

Prins Harry (38) og prins Andrew (63) hadde ikke ha noen formell rolle under kroningen lørdag 6. mai. Video: AP. Vis mer

Kjemper mot pressen

Prins Harry har de siste årene tatt opp kampen mot den britiske pressen, særlig etter at han sluttet som seniormedlem av det britiske kongehuset og flyttet med kona hertuginne Meghan til USA.

I sommer var han også i en historisk rettssak mot Mirror Group Newspapers, som han også hevdet hadde drevet med telefonavlytting.

I 2022 vant han blant annet en ærekrenkelsessak mot Daily Mail, som i en atikkel hadde hevdet at prins Harry var i rettsstrid med britiske myndigheter om politibeskyttelse.

Også hertuginne Meghan har tidligere vunnet en sak mot avisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer