Frankrike:

Politimann siktet for drapet på Nahel (17) er løslatt

Hendelsen rystet hele Frankrike og skapte massive demonstrasjoner i sommer.

Enorme demonstrasjoner utspilte seg etter drapet på Nahel (17) i juni. Nå er politimannen løslatt. Foto: Bertrand Guay / AFP / NTB
Enorme demonstrasjoner utspilte seg etter drapet på Nahel (17) i juni. Nå er politimannen løslatt. Foto: Bertrand Guay / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politimannen som avfyrte skuddet som drepte 17 år gamle Nahel i en trafikkontroll i Frankrike i sommer, er løslatt under rettslig tilsyn inntil rettssaken.

Det bekrefter AFP, ifølge Le Parisien.

Politimannen ble etter hendelsen arrestert og siktet for drap. Et hvert forsøk på løslatelse har inntil nå blitt avslått. Etterforskningen mot politimannen pågår fortsatt.

Den siktede må betale en kausjon, får ikke komme i kontakt med vitner og andre sivile parter i saken, får ikke oppholde seg i Nanterre der drapet skjedde og får ikke holde våpen, blir det opplyst.

Tusener av mennesker trakk til gatene etter drapet på Nahel. Foto: Chine Nouvelle/SIPA/Shutterstock/NTB
Tusener av mennesker trakk til gatene etter drapet på Nahel. Foto: Chine Nouvelle/SIPA/Shutterstock/NTB Vis mer

Hendelsen skjedde i 27. juni i år, etter at en politipatrulje oppdaget det de mente var en veldig ung mann, som kjørte raskt i kollektivfeltet i retning Universitetet i Nanterre.

Politiet fulgte etter bilen, og fikk omsider stoppet den - etter at den skal ha kjørt på flere røde lys, blant annet. Den siktede politimannen skal deretter ha rettet våpen mot sjåføren, og da 17-åringen forsøkte å tråkke på gassen igjen, ble han skutt i armen og brystet.

I etterkant brøt det ut voldsomme demonstrasjoner rundt om i landet. 6200 personer skal ha deltatt i en demonstrasjon i Paris, der det blant annet ble krevd rettferdighet for avdøde Nahel.

Noen demonstranter reagerte med å tenne på biler. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/NTB
Noen demonstranter reagerte med å tenne på biler. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/NTB Vis mer

Etter flere netter med store opptøyer og mobilisering av titusener politifolk, innførte enkelte steder portforbud. Ifølge Le Parisien ble det forårsaket skader for det som er estimert å være 730 millioner euro.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer